20.5 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 5:31
No menu items!

Armata germană trimite medici și echipamente în Portugalia. Țara a înregistrat în ianuarie jumătate din decesele unui an de pandemie

spot_img

Armata germană va trimite lucrători medicali și echipamente în Portugalia pentru a sprijini sistemul medical suprasolicitat al țării. Paturile disponibile în Portugalia pentru terapie intensivă se epuizează după o creștere a numărului de cazuri de COVID, relatează Deutche Welle.

Medici și asistenți medicali germani vor ajunge în Portugalia, țară care a raportat cea mai mare medie de noi infectări la șapte zile din lume.

Germania va trimite miercuri 26 de medici, asistenți medicali și experți în igienă alături de 40 de ventilatoare mobile și 10 ventilatoare staționare la Lisabona, a declarat o declarație a ministerului apărării preluată de Reuters.

„Ne susținem prietenii din Portugalia care se află într-o situație deosebit de dramatică”, a declarat luni ministrul apărării Annegret Kramp-Karrenbauer.

Portugalia se luptă cu un al treilea val devastator, aproape jumătate din numărul total al deceselor provocate de coronavirus a fost înregistrat în ianuarie. Sâmbătă, autoritățile din domeniul sănătății au declarat că doar șapte din cele 850 de paturi UCI amenajate pentru cazurile Covid-19 pe continentul său au rămas vacante.

Echipa militară germană va aduce și 150 de paturi de spital în Portugalia și își propune să rămână inițial timp de trei săptămâni, a declarat ministerul apărării de la Berlin.

„Coronavirusul este o provocare pentru noi toți și sistemul german de îngrijire a sănătății este și el sub presiune”, a spus Kramp-Karrenbauer. „Cu toate acestea, suntem convinși că este indispensabilă mai ales în perioade ca aceste solidaritate europeană.”

Austria va transporta aerian pacienți portughezi

Guvernul austriac a oferit duminică, de asemenea, să primească pacienți grav bolnavi cu COVID-19 din Portugalia.

Cancelarul Sebastian Kurz a declarat că numărul pacienților care vor fi transportați în Austria va fi confirmat de Ministerul Sănătății din Portugalia.

„Este un imperativ al solidarității europene să ajute la salvarea vieților umane rapid și neburocratice„, a spus Kurz.

Austria primise deja pacienți cu terapie intensivă din Franța, Italia și Muntenegru.

Sursa foto: DW