13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 2:09
No menu items!

MTV European Music Awards: One Direction şi Katy Perry, printre marii câştigători

spot_img

Gala MTV EMA Awards se doreşte a fi o celebrare a muzicii din întreaga lume, deşi are tendinţa de a se concentra asupra artiştilor americani

Katy Perry

Trupa pop One Direction este marea câştigătoare a celei de-a 20-a ediţii a MTV European Music Awards 2014, cu trei premii obţinute la gala de duminică seară, organizată la Glasgow, Katy Perry, 5 Seconds of Summer şi Ariana Grande primind, la rândul lor, câte două distincţii, potrivit contactmusic.com.

Trupa One Direction a câştigat cele mai multe premii, trei, la gala MTV European Music Awards 2014 (MTV EMA 2014), pentru cel mai bun artist pop, cea mai bună interpretare live şi cei mai mari fani. Membrii trupei, Harry Styles, Liam Payne, Niall Horan, Louis Tomlinson şi Zayn Malik nu au fost prezenţi la gala EMA, dar au transmis un mesaj video de mulţumire.

Cea de-a 20-a ediţie a galei MTV EMA a avut loc duminică seară, în Glasgow, Scoţia, show-ul fiind prezentat de cântăreaţa americană Nicki Minaj, care a şi câştigat premiul pentru cel mai bun artist hip-hop.

La gala de duminică, Ariana Grande, 5 Seconds Of Summer şi Katy Perry au câştigat câte două premii, Justin Bieber şi Beyonce numărându-se şi ei printre laureaţi.

Cel mai bun cântec a fost desemnat „Problem”, cântat de Ariana Grande cu Iggy Azalea, Grande primind şi distincţia pentru cea mai bună cântăreaţă.

Cel mai bun cântăreţ a fost desemnat Justin Bieber, care nu a fost prezent la show-ul din Glasgow, dar a transmis un mesaj video de mulţumire.

Premiul pentru cel mai bun debut a fost acordat trupei australiene 5 Seconds Of Summer, care a obţinut şi distincţia „best push”, pentru formaţia cea mai promovată.

Katy Perry a obţinut premiul pentru cel mai bun videoclip, cu piesa ” Dark Horse”, interpretată alături de Juicy J. Perry a mai primit premiul pentru „cea mai bună înfăţişare”, în timp ce trupa Linkin Park a obţinut premiul pentru cel mai bun artist rock.

DJ-ul scoţian Calvin Harris a câştigat premiul pentru cel mai bun artist de muzică electronică.

Cântăreaţa americană Beyonce a obţinut premiul pentru cel mai bun cântec cu mesaj, pentru melodia „Pretty Hurts”.

Premiul pentru cel mai bun show i-a fost acordat lui Enrique Iglesias, pentru MTV World Stage Isle of MTV Malta, iar premiul pentru cel mai bun artist internaţional a fost câştigat de Bibi Zhou, reprezentând Asia de Sud-Est, China, Hong Kong şi Taiwan.

Distincţia Global Icon, care este acordată ca o recunoaştere a întregii cariere, i-a fost înmânată lui Ozzy Osbourne, care a fost prezent la gala EMA alături de soţia sa şi a asistat, la finalul spectacolului, la un tribut adus de chitaristul Slash, alături Myles Kennedy şi The Conspirators, ce au interpretat piesa „Crazy Train” făcută celebră de Osbourne.

Gala MTV EMA Awards se doreşte a fi o celebrare a muzicii din întreaga lume, deşi are tendinţa de a se concentra asupra artiştilor americani, care se bucură de o popularitate deosebită pe plan internaţional.