18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 1:17
No menu items!

Mozilla a lansat Firefox 34

spot_img

Mozilla Firefox 34 este disponibil pentru descărcare şi a fost actualizat pe toate cele trei platforme desktop tradiţionale (Windows, OS X şi Linux)

firefox5 

Mozilla a lansat versiunea cu numărul 34 a browser-ului Firefox, iar aceasta aduce câteva noutăţi interesante printre care se regăsesc noul client proprietar WebRTC, o casetă de căutare redesenată, opţiuni pentru particularizarea rapidă a interfeţei şi alte îmbunătăţiri de natură tehnică, notează go4it.ro.

Cea mai importantă schimbare tehnologică este apariţia clientului Firefox Hello, adică implementarea particulară Mozilla a protocolului de mesagerie WebRTC. Disponibil anterior doar în cadrul versiunilor de test, Firefox Hello este un client pentru mesagerie audio şi video care permite comunicarea directă fără plug-in-uri cu utilizatorii care folosesc alte browsere compatibile WebRTC, cum ar fi de pildă Opera sau Chrome. Acesta ar trebui să fie disponibil în mod implicit, însă în cazul în care butonul Chat nu apare în meniuri, utilizatorii trebuie să activeze manual serviciul prin alegerea valorii False pentru parametru „loop.throttled” din meniul avansat About:config.

Mozilla Firefox 34 oferă şi alte îmbunătăţiri de natură tehnică, pe această listă regăsindu-se completarea suportului HTML5 cu WebCrypto, implementarea HTTP/2 şi Application-Layer Protocol Negotiation, eliminarea suportului SSLv3 şi rezolvarea problemei care ducea la blocarea procesului principal al aplicaţiei în memorie.

Interfaţa a primit şi ea partea ei de atenţie. Caseta pentru căutare a primit un nou meniu care permite alegerea rapidă a motorului de căutare dorit si oferă sugestii în timp real. Alegerea temelor de interfaţă este simplificată prin implementarea unui meniu nou, iar cei care nu au făcut actualizarea la Firefox 33.1 vor lua acum contact şi cu butonul care permite ştergerea rapidă a datelor navigării.

Mozilla Firefox 34 este disponibil pentru descărcare şi a fost actualizat pe toate cele trei platforme desktop tradiţionale (Windows, OS X şi Linux).