1 C
București
vineri, 2 decembrie 2022 - 5:36
No menu items!

Moțiunea PSD împotriva ministrului Agriculturii a fost respinsă. Cine sunt „trădătorii” care au votat „pentru”

spot_img

Camera Deputaţilor a respins moţiunea simplă a PSD împotriva ministrului Adrian Oros. Moțiunea a picat miercuri în Parlament, cu 115 de voturi „pentru”, 166 voturi „contra” și zero abţineri. Este a treia moţiune simplă a social-democraţilor respinsă în această sesiune parlamentară.

Surpriză! Printre semnatari se regăsesc și nume din coaliția de guvernare: Adrian Dranca- USR, Michael Gudu- PNL, Niftode Marius – USR-PLUS, Alexandru Popa – PNL, Varujan Pambuccian – minorități.

Camera Deputaţilor a respins moţiunea simplă a PSD intitulată „Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător: ministrul Adrian-Nechita OROS!”. În urma votului, din cei 283 de deputați prezenți, au fost 166 de voturi „împotrivă”, 115 de voturi „pentru”, zero abţineri, iar doi nu au votat.

„Acum, precum lupii îmbrăcaţi în blană de oaie, pentru că tot vă place subiectul, vorbiţi despre problemele agriculturii acumulate în ultimii 30 de ani, agricultură pe care PSD a pus-o pe butuci şi aşteaptă ca noi, ca eu, să facem minuni într-un an şi jumătate, an de criză sanitară, lovit de fenomene meteo nefavorabile”, a explicat ministrul Agriculturii, la dezbaterea care a avut loc luni.

În textul moțiunii, PSD a reproşat ministrului Agriculturii că după 17 luni de guvernare nu a învăţat nimic, iar agricultura traversează cea mai neagră perioadă, lucru care nu a fost cauzat doar de pandemie şi secetă, ci în special de incompetenţă.

„Dumneavoastră, oare, aveţi sufletul legat de glia acestei naţii? Sau l-aţi vândut pe doi arginţi intereselor celor care-şi doresc distrugerea agriculturii României? Răspunsul îl ştiu toţi fermierii, producătorii şi agricultorii români: prin tot ceea ce aţi făcut demonstraţi că sunteţi cel mai mare dăunător al agriculturii româneşti! Şi pentru asta este obligatoriu să plecaţi urgent din funcţia de ministru. Pentru salvarea agriculturii României, plecarea dumneastră din funcția de ministru, este cel mai bun tratament antidăunător”, mai afirmă parlamentarii PSD în textul moţiunii.

Aceasta a fost a treia moţiune simplă a social-democraţilor respinsă în această sesiune parlamentară, și prima împotriva unui ministru liberal, după cele care i-au vizat pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și ministrul Economiei, Claudiu Năsui.