16.5 C
București
joi, 23 mai 2024 - 0:44
No menu items!

Modificări la Legea învăţământului superior: Taxele de studii nu mai pot fi modificate în cursul anului universitar

spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru modificarea art. 9 alin. (1) din Legea învăţământului superior nr. 199/2023. Actul normativ modifică Legea învăţământului superior astfel încât cuantumul taxelor de şcolarizare să fie comunicat viitorilor candidaţi din timp, iar taxele de studii să nu poată fi modificate de instituţiile de învăţământ superior pe perioada unui ciclu de studii.

„În instituţiile de învăţământ superior de stat învăţământul este gratuit, pentru cifra de şcolarizare aprobată anual prin hotărâre a Guvernului, şi cu taxă.

Cuantumul taxei de şcolarizare este propus de consiliul de administraţie, aprobat de senatul universitar şi se aduce la cunoştinţa candidaţilor la data publicării ofertei educaţionale, conform Metodologiei-cadru privind organizarea admiterii în ciclurile de studii universitare de licenţă, de master şi de doctorat”, prevede legea promulgată de către şeful statului.

Pe 20 februarie, Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de prim for sesizat, proiectul iar Senatul l-a adoptat pe 18 martie, ca for decizional.

                                                                                                             Adina Bucur