20.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024 - 23:09
No menu items!

Cabinetul de război al Israelului se reunește din nou la ora 14.00, ca să discute răspunsul după atacul Iranului

spot_img

Cabinetul de război al Israelului condus de Benjamin Netanyahu se va reuni luni, din nou, de la ora 14.00. Israelul va discuta despre răspunsul pe care Israelul să îl dea după atacurile Iranului, cu peste 300 de drone și rachete. IDF a anunțat în weekend că a interceptat 99% dintre acestea, inclusiv câteva „zeci” de rachete balistice iraniene cu ajutorul scutului antirachetă al Israelului.

Cabinetul de război al Israelului a mai ținut o ședință și duminică, dar nu a decis în ce fel va răspunde atacului Teheranului. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, i-a avertizat duminică pe membri să nu escaladeze şi mai mult tensiunile prin acţiuni de ripostă împotriva Iranului. Ambasadorul Israelului la Naţiunile Unite, Gilad Erdan, a acuzat Iranul de încălcarea dreptului internaţional, în timp ce omologul său iranian a a invocat dreptul la autoapărare, afirmând că ”nu a avut de ales”.

Statele Unite au susținut că vor depune eforturi pentru ca Teheranul să fie tras la răspundere, relatează Reuters. Pe de altă parte, Casa Albă a avertizat Israelul că SUA nu vor participa la niciun atac de răzbunare asupra Iranului, potrivit BBC.

D.Constantin