8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 8:24

Mitropolia Moldovei și Bucovinei nu mai organizează sărbătoarea Sfintei Parascheva

spot_img

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei susţine că singurul eveniment religios care va fi organizat la Iaşi de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva va fi Sfânta Liturghie din 14 octombrie, racla urmând să rămână în clădirea catedralei pe toată durata sărbătorilor. Mitropolia ieşeană a trimis în acest sens o notificare către Prefectura judeţului Iaşi, transmite News.ro.

„Având în vedere noul context în care ne aflăm, întrucât nu vor mai putea veni la Iaşi pelerini din alte localităţi, racla cu sfintele moaşte ale Sfintei Cuvioase Parascheva nu va mai fi scoasă mâine dimineaţă (joi dimineaţă – n.r.), cum era programul iniţial, ci va rămâne în Catedrala Mitropolitană. Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a notificat Prefectura Judeţului Iaşi că sărbătoarea nu se va mai organiza în perioada 8-15 octombrie, ci se va limita la săvârşirea Sfintei Liturghii din data de 14 octombrie, ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva”, a declarat, miercuri seară, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Constantin Strurzu.

În urmă cu câteva zile, primarul Iașiului, Mihai Chirică, a cerut ajutorul MAI pentru a opri pelerinajul de Sf. Parascheva. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iași a stabilit în şedinţa extraordinară de marţi ca persoanele care vor participa la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva să nu mai atingă racla în care se află moaştele acesteia. Credincioșii vor trebui să poarte măşti, să păstreze distanţa socială cât stau la rând şi să se dezinfecteze pe mâini.