9.3 C
București
vineri, 29 octombrie 2021 - 0:49

Țările europene se întorc la restricții dure din cauza evoluției pandemiei. În ce state s-au atins recorduri negative

spot_img

Europa se confurntă cu recorduri negative extreme în privința îmbolnăvirilor cu COVID-19. Multe țări comunitare au introdus deja noi restricții pentru a încetini răspândirea bolii.

În topul țărilor europene cu cea mai mare răspândire a coronavirusului se menține Franța, care a înregistrat, miercuri, 19.000 de cazuri noi, cel mai mare bilanț zilnic de la începutul pandemie. Autoritățile pariziene au impus, la începutul acestei săptămâni, starea maximă de alertă sanitară și au închis restaurantele, cafenelele și sălile de sport. au fost luate măsuri de reducere a numărului de persoane din centrele comerciale.

Și în Spania s-au luat măsuri restrictive, la Madrid și în alte orașe s-a impus carantina.Nu sunt permise reuniunile mai mari de 6 persoane, dar restaurantele și cafenelele sunt deschise, până la ora 22.00. Sania a înregistrat miercuri peste 6 500 de cazuri.

Regiunea Bruxelles a luat decizia de a închide barurile și cafenelele de joi dimineață, pe întreg teritoriul, timp de o lună. Consumul de alcool în spaţiul public este interzis şi în cele 19 comune ale regiunii Bruxelles-Capitale, a declarat o purtătoare de cuvânt a executivului regional. Restaurantele pot rămâne deschise. Belgia a înregistrat în ultimele şapte zile o medie zilnică de aproape 2.500 de noi infectări, o creştere cu 57% faţă de săptămâna precedentă.

Germania a înregistrat ieri peste 4.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, cu peste 1.200 mai multe decât în urmă cu o zi şi cel mai ridicat bilanţ pe o zi înregistrat începând din data de 11 aprilie.

Miercuri, majoritatea celor 16 landuri federale au convenit să interzică cazările în hoteluri şi apartamente turistice pentru persoanele venite din zone cu risc din ţară. Anumite districte din Berlin, oraşul Bremen şi anumite zone din nord-vest şi de lângă Stuttgart, în care rata de incidenţă este de peste 50 de cazuri la 100.000 de locuitori într-o săptămână, au devenit zone roşii. La Berlin şi în centrul financiar Frankfurt, unde rata de incidenţă se apropie de 50, s-a anunţat marţi instituirea de restricţii pe timp de noapte şi în privinţa contactelor sociale.

În capitala federală, majoritatea magazinelor, toate barurile şi restaurantele vor fi închise între orele 23.00-06.00 începând de sâmbătă şi până cel puţin la 31 octombrie.

De asemenea, Germania impune persoanelor care vin din țări cu risc epidemiologic, inclusiv România, carantină până la testarea cu rezultat negativ pe teritoriul țării, sau un test negativ la intrarea în țară, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Numărul cazurilor a crescut foarte mult și în Italia, unde autoritățile au prelungit starea de urgență până pe 31 ianuarie 2021. De asemenea,  masca de protecție este obligatorie și în exterior.

Cehia atinge un nou record de infectări. Ieri a avut aproape 5.000 de cazuri, ceea ce înseamnă o creștere de patru ori începând din 25 august. Autoritățile au decis reducerea numărului de participanți la adunările publice, iar școala trece în online în multe unități de învățământ.

Și Olanda a ajuns ieri la aproape 5.000 de cazuri. Autoritățile avertizează că va fi nevoie de restricții mai dure dacă numărul infecțiilor și internărilor continuă să crească atât de rapid.

Şi în Bulgaria, datele oficiale furnizate joi arată un număr record de cazuri noi de infectare, 437. Inspectorul sanitar şef a declarat că ar putea fi impuse noi restricţii, precum închiderea restaurantelor, dar că o carantină la nivel naţional este exclusă. 

Polonia a înregistrat un nivel record al noilor cazuri zilnice de infectare cu COVID-19, confirmând 3.003 de noi cazuri în ultimele 24 de ore. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Wojciech Andrusiewicz, a avertizat într-o conferinţă de presă că este de aşteptat un număr semnificativ de decese în următoarele zile.

În prezent, 51 de zone din Polonia sunt clasificate ca fiind galbene sau roşii, dar începând de sâmbătă numărul acestora ar putea să depăşească 100, ceea ce înseamnă că aproximativ o treime din suprafaţa ţării ar fi vizată de restricţii suplimentare. Capitala Varşovia ar urma să fie declarată zonă galbenă începând de sâmbătă, a spus Andrusiewicz.