21.4 C
București
vineri, 21 iunie 2024 - 7:26
No menu items!

Mitică Dragomir, achitat de instanța supremă

spot_img

Dumitru Dragomir a fost achitat de instanța supremă în dosarul în care era judecat, alături de Gino Iorgulescu, pentru o tranzacție imobiliară. Decizia este definitivă, ca urmare a respingerii recursului procurorilor.

Alături de Dumitru Dragomir a fost achitat şi fiul acestuia, Bogdan Dragomir, precum şi fostul şofer al Ligii, Florin-Bogdan Bădiţă.

Bogdan Dumitru Dragomir fusese acuzat de procurorii DNA de spălare de bani şi participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual, iar Florin-Bogdan Bădiţă, fost angajat al Ligii Profesioniste de Fotbal ca şofer personal al lui Dumitru Dragomir, era acuzat de luare de mită, spălare de bani, participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual şi uz de fals.

Procurorul DNA a cerut, în 24 septembrie, în instanţă, pedepse cu închisoarea pentru Dumitru Dragomir şi Gino Iorgulescu, achitaţi de Tribunalul Bucureşti şi CAB pentru acuzaţiile de luare de mită şi spălare de bani în dosarul sediului LPF.

Procurorul a susţinut că Dumitru Dragomir a încercat să producă înscrisuri prin convocarea adunării generale a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) din 12 decembrie 2007 prin care membrii acesteia să reconfirme împuternicirea din 2001 pentru cumpărarea unui teren pentru sediul ligii.

Totodată, reprezentantul DNA a mai precizat că nu există un tabel cu semnăturile membrilor adunării şi nu se poate confirma dacă aceştia au fost prezenţi la acea dată.

Procurorul a mai adăugat că Dumitru Dragomir le-a solicitat anumitor membri ai adunării generale să semneze în faţa unui notar o declaraţie privind existenţa hotărârii generale din anul 2001,.prin care era mandatat să cumpere terenul pentru Liga Profesionistă de Fotbal.

Acesta a mai ţinut să precizeze că terenul cumpărat de Dumitru Dragomir a avut un preţ de 200 de euro/metru pătrat, iar cel de alături a fost cumpărat de Bogdan Bădiţă, şoferul lui Dumitru Dragomi, cu 60 de euro/metru pătrat.

În replică, unul dintre avocaţii apărării a susţinut în faţa instanţei că terenul la care a făcut referire procurorul se află în pantă şi presupunea costuri de consolidare de peste 100.000 de dolari, acesta fiind motivul diferenţei de preţ.

Dumitru Dragomir a cerut instanţei, în ultimul cuvânt, să fie lăsat să vorbească două, trei minute. „Auzindu-l pe domnul procuror, mi-am dat seama de cât timp vor să mă cureţe şi nu pot”, a spus preşedintele LPF. „Eu cu Gino am luptat pentru funcţia de preşedinte, dacă există p lumea doi care se luptăpentru un post de preşedinte şi rămân prieteni, eu mă împuşc”, a adăugat Dragomir.

În final, a ţinut să precizeze că este nevinovat şi că „procurorul nu a înţeles nimic”.