marți, 19 ianuarie 2021 - 17:53

Mișcarea #Rezist – o masă de manevră folosită de forțe externe

ATENȚIE! Ce trebuie să știți dacă reveniți în țară cu copiii, chiar dacă sunteți vaccinați

Persoanele vaccinate care călătoresc în state cu incidență ridicată de COVID, alături de copiii lor, vor trebuie să-i țină pe aceștia în carantină la...

Procurorii români nu s-au înghesuit să facă parte din echipa lui Kovesi, la Parchetul European. Ce candidați s-au înscris

Doar 14 procurori îndeplinesc criteriile de înscriere la interviul pentru funcția de procuror european, deși România ar fi trebuit să trimită 15 procurori și...

Infectarea cu SARS-CoV-2 poate fi detectată prin smartwatch, înainte de apariția simptomelor

Un studiu realizat de rețeaua de spitale Mount Sinai din New York arată că dispozitivele de tip smartwatch produse de companii precum Apple, Fitbit...

În ce condiții sunt exceptați de la carantină românii din Marea Britanie la revenirea în țară

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, luni, o hotărâre privind intrarea în țară a românilor care sosesc din Marea Britanie, în cadrul...
  • Raluca Dan

Este concluzia ce reiese din două analize publicate în mediul online, la scurt timp după regretabila scenă petrecută în Piața Victoriei, când un bătrân a fost lovit cu pumnul în față de acum celebrul protestatar #rezist Săndel „Sandy” Matei, dovedit medical și oficial ca suferind de tulburări psihice.

A fost poate picătura care a umplut paharul, gestul care i-a oripilat inclusiv pe simpatizanții mișcării #Rezist. Pentru că una dintre radiografiile complexe făcute asupra acestui fenomen aparține chiar unui artist care a luat parte, în trecut, la manifestările mișcării civice. Pictorul Paul Hitter a dezvăluit, pe blogul personal, cu date cronologice, nume și dovezi, ce se ascunde, de fapt, în spatele fenomenului #Rezist.

Este adevărul neromanțat despre „rezistenți”, despre ceea ce pare a fi o mișcare civică, însă, în realitate, este o masă de manevră folosită de forțe din afara țării, de rețele de influență care vor să mențină controlul asupra clasei politice și, implicit, a destinelor societății.

Cealaltă analiză a fost făcută de un român stabilit în SUA, Marius Mina, care a făcut pe pagina sa de Facebook o paralelă între #rezist-ul românesc și cel american, de la care au pornit multe fenomene de stradă în Europa, mai ales cel din România. Pentru că, în fapt, ambele mișcări au ca izvor jocurile de putere la vârf din SUA, făcute în complicitate de Departamentul de Stat și rețeaua lui George Soros, cu bani guvernamentali, dar și privați, ai milionarului maghiaro-american de origine evreiească.

Pentru că „Follow the money” este principiul care constituie baza oricărei analize, oricărei investigații, iar principiul acesta arată un numitor comun al mișcării cu incubatorul în SUA, propagate în Europa, inclusiv în România în ultimii ani: George Soros – prin influența sa la nivelul Departamentului de Stat, în derularea programului USAID și prin rețeaua de organizații nonguvernamentale pe care le patronează.

Milioane de dolari investiți în propagandă, cu implicarea a numeroși agenți de influență din zona diplomatică și din serviciile secrete, instituții media finanțate pentru a susține și a influența mișcări de stradă, lideri profund corupți urmați orbește în numele luptei anticorupție, oameni pregătiți pentru a prelua în orice moment frâiele guvernării și ale instituțiilor de forță prin care se exercită Puterea. Pentru că Puterea, care generează profituri uriașe, este cheia pentru cei care stau în spatele unor mișcări precum #Rezist. Iar Puterea este cea mai perfidă și mai periculoasă formă de corupție.

În SUA….

O scurtă radiografie a mișcării din SUA este făcută de Marius Mina, pe contul său de Facebook.

“Mișcarea #Resist a luat naștere în timpul campaniei electorale/prezidențiale americane din 2016. Când profesioniștii «Deep State» , «The Swamp» cum îi alintă Trump, au luat pulsul și măsurat trendurile prin metode analitice sofisticate, au apăsat butonul de panică. Atunci s-au pus în mișcare forțele #Rezistenței (….) Cum să lași frâiele puterii din mână, să pierzi zilioane de dolari, când ai la dispoziție toată armată birocratică pusă în schema de admin Obama & CO? Parte masivă din intelligence(FBI, CIA, NSA, DHS, Foreign Service ), mașină de propagandă fake-news-media , miliardarii lumii și armatele lor «not for profit», finanțate pe șest din off shore-uri și bugetul secret al Departamentului de Stat via USAID (Judicial Watch Sues State Department, USAID for Documents on Funding to Soros’ Foreign Campaigns), Complexul Industrial Militar, dealeri de arme și tehnică militară al căror «business as usual» este războiul și conflictele provocate acolo unde, după fabricarea haosului și anarhiei, terenul devine permisiv (…) În SUA , incubatorul central, în EUROPA prin intermediul ONG-urilor, Soros Foundation & CO, trusturi de presă aservite și bine finanțate, politicieni și agenți de influența interni. Corpul diplomatic moștenit din era marionetelor Clinton- Bush- Obama. D-nii Taubman, Gitenstein și Hans G Klemm sunt exemple vii de indivizi corupți, susținuți frenetic de mercenarii «anticorupți» . Începând cu anii ’90 România a fost infestată cu ONG-uri «democratice». Cursuri de pregătire în domenii diverse, sponsorizate de entitățile sus menționate au investit imens în «resurse umane» (aka Cioloș) gata oricând să preia butoanele guvernării, vârfurile Justiției, Serviciile Secrete, Diplomația, toate pârghiile importante din aresenalul puterii. Societatea “civilă” , trusturile de presă , formatorii de opinie plimbați zilnic, pînă la supra saturație, prin studiourile TV. Scopul acestora este cât se poate de clar: Reținerea Puterii cu orice preț, recuperarea «Ei» prin orice mijloace”, scrie Marius Mina.

În România….

În România, dezvăluirile sunt făcute din interior, de artistul Paul Hitter, care consideră că a venit timpul să se spună adevărul despre „rezistenți”, despre ceea ce pare a fi o mișcare civică, însă, în realitate, este o masă de manevră folosită de forțe din afara țării, de rețele de influență care vor să mențină controlul asupra clasei politice și, implicit, a destinelor societății. I-a întâlnit pe mulți dintre cei care susțin #Rezist, a participat alături de ei la proteste, a stat alături de ei în “laboratoarele” în care s-a născut propaganda, din 2013 încoace – a observat îndeaproape cum a crescut mișcarea în care sunt implicate nu doar instituții media finanțate prin programele Departamentului de Stat și prin ONG-urile finanțate de același George Soros, dar și activiști, militanți, strategi ai președintelui Iohannis și așa-ziși oameni de “cultură” propulsați la vârful unor instituții din domeniu.

„Sandi, revoluționarul penal, care vrea sa dea jos Guvernul de sic! – penali, care se pozează cu pistoale și ne amenință copiii, Sandi care dă cu boxul în bătrâni, Sandi care are permis de intrare în parlament, în fine, Sandi simbolul perfect pentru mișcarea #rezist.

Jandarmii, nici măcar ei, nu mai au curaj să îi oprească pe acești „protestatari”. Nu au curaj sau nu au ordin? Cel mai probabil, până și Jandarmeria a fost penetrată. Cum este posibil ca un om pe care îl pun jos să îl încătușeze, să scape, și să fie arestat după o oră? Se pare că le este frică. Dar dacă le este frică, de ce anume le este frică? Păi, le este frică probabil de o grupare de guerilla. Căci asta a ajuns mișcarea #rezist. O grupare de guerilla. Băieților li s-a urcat la cap. Au bani- fonduri europene, acoperire – UMDIGI24, Dilema Veche, VICE, Casa Jurnalistului, spate, ooo, da, mai ales spate. La categoria <<spate>> intră: Klaus Iohannis, PNL, USR, GDS…și mulți mulți alții.”, scrie Paul Hitter.

În România, mișcările de stradă au început cu “Uniți Salvăm…”. Hitter a participat și el, în 2013, la protestele organizate sub motto-ul „Uniți Salvăm Roșia Montană”, alături de unii dintre liderii militanților – Mihail Bumbeș, Claudiu Crăciun (devenit cunoscut în timpul protestelor antiguvernamentale din 2013, din Piața Universității),  Cristian Neagoe – fost PR coordonator al ICR New York, Mihnea Blidariu, din Cluj – sosit atunci la proteste alături de alți “activiști”, implicați acum , inclusiv în zona de finanțare, în protestele #Rezist. Din lista lui Hitter nu lipsesc nici Victoria Stoiciu (Coordonator de programe la Fundaţia Friedrich Ebert România. A publicat articole în revista Dilema Veche, pe platforma CriticAtac si în Romania Libera. Între 2001-2006 a lucrat la Societatea Academică din România. Este bursieră Transatlantic Forum on Migration and Integration – GMF şi absolventă a Şcolii Europene pentru Democraţie din Cadrul Consiliului Europei) sau Vlad Tăușance – cel care s-a ocupat de campania online a lui Klaus Iohannis în 2014.

Ce se întâmplă cu cei care li se opun? “Revista (Vice – n.r.) a devenit o ferventă susținătoare a așa zisei drepte Românesti, a lui Klaus Iohannis, a DNA-ului și o ferventă oponentă a Pesedeului. Bineînțeles, toate acestea sub masca “neutralității jurnalistice”. De aceeași parte se află încă o publicație “independentă”, Casa Jurnalistului. Acestea sunt două din principalele motoare ale schimbărilor la care asistăm în mediul online, motoare ale agresivității, motoare ale Globalismului, a Uniunii Europene, a neo-marxismului cultural. În aceste reviste se produc adevărate linșaje publice împotriva persoanelor care au alte păreri sau care îi critică.”, scrie Hitter.

Românii aplică rețeta consacrată în SUA:  „Toți cei care se opun agendei acestor organizații quasi teroriste sunt instant atacați, cenzurați în social media, executași mediatic și nu de puține ori fizic”, scrie Marius Mina.

În scandalul PNL, Emil Boc își tranșează poziția: “Nu am nici o funcție în PNL și nu îmi doresc nici o funcție în PNL”

Emil Boc a declarat marți că nu are în prezent nicio funcție în PNL și că nu își dorește nicio funcție la viitorul congres...

Marcel Ciolacu a fost acasă la Viorica Dăncilă, care i-a făcut un ceai de fructe. Ce povestește fostul premier PSD

Fostul premier Viorica Dăncilă a descris, într-o carte-interviu realizată în colaborare cu jurnalista Marga Nițu, momente din perioada în care a fost premier. Printre...

Vicepremierul Kelemen Hunor a angajat un consilier de stat eliberat din funcție de prim-ministrul Florin Cîțu

Sebastian Bodu a fost numit în funcția de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului Kelemen Hunor, printr-o decizie a...

Nicuşor Dan o dă la întors după ce a spus că este normal să ai 19 grade în casă. Ce comentarii i-au scris bucureștenii

Nicuşor Dan a încercat să-și explice afirmațiile făcute luni seară, la Digi24, când a spus că este normal să ai 19 grade în casă....

Deloitte: Companiile vor să recalifice peste o treime din angajați, pe fondul automatizării

Companiile globale plănuiesc să recalifice peste o treime (34%) din forţa de muncă, în următorii trei ani, ca urmare a transformării tehnologice, conform unui...