27.2 C
București
vineri, 9 iunie 2023 - 17:19
No menu items!

Ministrul Transporturilor SCHIMBĂ toți șefii companiilor din subordine

spot_img

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că toate echipele manageriale ale instituțiilor aflate în subordinea sa vor fi schimbate. Recrutarea noilor membri în consiliile de administrație se va face de către niște firme independente.

Sorin Grindeanu a anunțat, vineri, că ministerul a ales două firme independente de recrutare, pentru a evalua și alege noii membri ai consiliilor de Administrație ale companiilor din subordinea ministerului.

”Începem recrutarea unor echipe manageriale performante pentru toate companiile aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor! Am semnat Acordul Cadru cu cele două firme care vor recruta membrii Consiliilor de Administrație. Procesul de recrutare se va desfășura în regim de concurență între cele două firme câștigătoare.

Selecția candidaților se va derula transparent, în conformitate cu prevederile OUG 109/ 2011 / Legea 111/2016 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Vreau să construim echipe manageriale profesioniste, cu mandate de 4 ani, pentru a asigura continuitatea în managementul companiilor. Acest lucru va determina creșterea absorbției fondurilor europene, dar și creșterea eficienței financiare a companiilor!”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Ministerul Transporturilor are în subordine sau autoritate toate marile companii din infrastructura feroviară, aeriană, de drumuri și navală. 

M. Nedelcu