23 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 21:15
No menu items!

Ministrul sănătății, Eugen Nicolăescu, susține programul „Fiecare copil contează!”

spot_img
foto qmagazine.ro

Organizația „Salvaţi Copiii” a dotat marți Secția de neonatologie a spitalului clinic „Dr.I. Cantacuzino” cu un incubator de transport. Donația de joi se înscrie în programul național de scădere a mortalității infantile din România – “Fiecare copil contează!”, demarat și susținut de ministrul sănătății, Eugen Nicolăescu.

În cadrul programului, care are drept scop reducerea mortalității infantile, Organizația „Salvați Copiii” va dota 15 maternităţi şi secţii de nou-născuţi din Bucureşti şi din ţară şi va dezvolta, de asemenea, în colaborare cu Ministerul Sănătății, programe de suport socio-medical pentru 2024 de femei însărcinate, tinere mămici şi copiii acestora.

Ţara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de  9,4 la 1000 de copii născuţi vii în 2011,  cauza principală fiind naşterile premature.

O treime dintre decesele în rândul nou-născuților pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii și prin dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante, susțin specialiștii.

A.V.