10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 22:50
No menu items!

Ministrul Muncii se opune plafonului convenit cu UE, care limitează cheltuielile cu pensiile

spot_img

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat, joi, că nu va semna pentru condiționarea ca totalul pensiilor să nu depășească 9,4% din PIB.

„Guvernul României nu trebuie să accepte condiționarea ca totalul pensiilor să nu depășească 9,4% din PIB! Eu nu sunt de acord să semnez așa ceva!

România are peste 4 milioane de lucrători în Uniunea Europeană. Acei lucrători au fost pregătiți de statul român. Acei lucrători acum contribuie la PIB-ul Uniunii Europene.

Prin urmare ei ajută economiile europene prin banii pe care îi plătesc acolo”, a scris ministrul Muncii, Marius Budăi, joi, pe Facebook.

Acesta susține că Guvernul României trebuie să se împotrivească unei astfel de condiționari.

„Nu poți să mă încorsetezi pe mine, România, care am atâția lucrători la tine, Uniunea Europeană, într-o suma fixă pentru pensii.

E o chestiune care trebuie discutată foarte clar și cu toate argumentele pe masă. Guvernul României trebuie să se împotrivească.

Ca ministru nu voi semna o reformă care să îi sărăcească pe actualii seniori ai României, dar și pe viitoarele generații până în 2070″, a adăugat ministrul.

                                                                                                                 Adina Silav