19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 5:19
No menu items!

Ministrul Mediului anunță o măsură extremă pentru șoferii care intră cu mașinile în parcurile naturale: confiscarea autoturismelor

spot_img

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a anunțat că înăsprește pedepsele pentru românii care nu respectă legea și manifestă un dezinteres total față de mediul înconjurător. Vizați de amenzi drastice și chiar de măsura confiscării autoturismelor sunt acei șoferi care intră pe patru roți în parcurile naturale.

Tanczos Barna a spus că România este ultima ţară din Uniunea Europeană în care încă se intră cu mașina în parcurile naturale și cataloghează acest aspect ca inadmisibil.

“Voi propune înăsprirea pedepselor şi măsuri noi prin care să descurajăm această activitate care începe să se generalizeze la nivel naţional.

Va fi nevoie de măsuri dure similare cu cele care sunt aplicate în domeniul deşeurilor, adică confiscarea mijloacelor de transport care nu respectă de exemplu legislaţia privind transportul deşeurilor, măsuri similare să fie aplicate şi în cazul în care cineva intră în Parcul Naţional fără autorizaţie şi intră în zone în care accesul cu aceste mijloace de transport este interzis.

Sancţiunile sunt mari de la 5000 la 25.000 de lei, colegii noştri au aplicat inclusiv sancţiuni de 10.000 de lei care au fost şi recuperate, dar văd că acest lucru nu este suficient”, a declarat ministrul Mediului Tanczos Barna.

C.Dumitrescu