15.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 2:51
No menu items!

Ministrul leton de interne propune construirea unui zid la granița cu Rusia

spot_img

Doar de la începutul acestui an, la granița Letoniei cu Rusia au fost reținuți 239 de imigranți, dintre care 160 proveniți din Vietnam

rihards_kozlovskis

Ministrul leton de interne, Rihards Kozlovskis, a propus construirea unui zid la granița cu Rusia pentru a opri valul de imigranți provenind din Asia Centrală și din Orientul Îndepărtat, informează gazeta.ru.

”Patru ani și 17 milioane de euro. De atât are nevoie Letonia pentru a construi un zid la granița cu Rusia”, a afirmat oficialul de la Riga, subliniind că ministerul său va insista ca această sumă să fie luată în considerare la elaborarea noului buget al țării.

Ministrul leton a adăugat că, în ultima perioadă, a crescut numărul imigranților ilegali din Asia Centrală și Orientul Îndepărtat care încearcă să treacă în țările scandinave prin Letonia.

Potrivit serviciilor letone, doar în 2015 au fost reținuți la graniță 239 de imigranți, dintre care 160 proveniți din Vietnam.

Comisia Europeană, care încearcă să facă față valului de imigranți și refugiați din Africa și Orientul Mijlociu în regiunea Mării Mediterane, a cerut țărilor membre UE, inclusiv Letoniei, să primească o parte din imigranții care se află în prezent în Italia și Grecia.

R.D.