16.1 C
București
luni, 27 mai 2024 - 1:14
No menu items!

Ministrul Justiției Stelian Ion și-a luat țeapă de la UDMR

spot_img

Subiectul desființării Secției Speciale de Investigare a magistraților a blocat iarași coaliția de guvernare. Ministrul Justiției susține că partenerii de la UDMR se pun de-a curmezișul propunerilor sale, astfel că discuțiile se împotmolesc de fiecare dată.

Stelian Ion s-a supărat pe partenerii de coaliție de la UDMR și-i acuză că nu vor ca DNA să-și reia competențele de anchetare a magistraților, în condițiile desființării Secției speciale.

UDMR vor să păcălească, nu vor refacerea competenței DNA, ei vor să reînființeze SIIJ în cadrul altei structuri”, s-a plâns ministrul Justiției Stelian Ion.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat după ședința coaliției că amendamentul formațiunii politice este doar un amendament, dacă va fi aprobat, bine, dacă nu, UDMR va susține varianta Guvernului.

„Dacă trece, vom face o altă procedură. Trebuie să revină în Camera Deputaților legea sau poate fi lasată așa și să meargă la promulgare. Eu nu mă pricep la chestiile astea cine, cum, câte voturi. Suntem pentru desfiintarea SIIJ. Votul UDMR e un singur vot. Noi avem un amendament și e normal să-l susținem. Amendamentul a fost depus de UDMR, nu de coaliție. Cine dorește, votează. Nu e nicio fractură în coaliție, fiecare votează cum vrea”, a mai declarat Kelemen Hunor.

M. Nedelcu