16.5 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 5:55
No menu items!

Ministrul israelian de externe, acuzat de fraudă

spot_img

Ministrul israelian de externe, acuzat de fraudă

Procurorul general al Israelului Yehuda Weinstein a anunțat că l-ar putea acuza pe ministrul israelian de externe, Avigdor Lieberman, de fraudă și abuz în serviciu.

Cu toate acestea, procurorul general a renunțat la acuzații mai grave la adresa lui Lieberman, cum ar fi spălare de bani sau dare de mită.

 În replică, Lieberman a declarat că nu are de gând să demisioneze din funcție, deși mai mulți consilieri îl sfătuiesc să o facă.  Liberman a negat orice nereguli în activitatea sa și a spus că se va consulta cu avocații săi pentru a vedea ce va face în continuare.

Acuzațiile la adresa lui Lieberman sunt legate de perioada 2009, când ministrul ar fi încercat să obstrucționeze justiția prin promovarea în funcția de ambasador în Belarus a lui Ze’ev Ben-Aryeh, cel care i-a acordat informații confidențiale cu privire la o anchetă a poliției.

Ministrul de externe a spus că prin promovarea lui Ben- Aryeh în funcția de ambasador nu a comis nici o neregulă și nu s-a aflat în conflict de interese. E.S.