14.8 C
București
joi, 30 mai 2024 - 7:12
No menu items!

Ministrul Gabriel Oprea i-a cerut DEMISIA de onoare prefectului de Iași

spot_img

Prefectul Romeo Olteanu a fost implicat duminică seara, într-un accident rutier cu mașina de serviciu. Polițiștii spun că acesta era băut

Oprea_MAI_SZPrefectul de Iaşi, Romeo Olteanu, a demisionat, luni, la cererea vicepremierului Gabriel Oprea, atribuţiile sale fiind preluate de subprefectul Bogdan Abălaşi care va asigura interimatul până la numirea unui nou prefect, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a solicitat prefectului județului Iași, Romeo Olteanu, demisia de onoare, în urma evenimentelor în care a fost implicat în data de 10 august 2014.

Domnul Romeo Olteanu a demisionat din calitatea de prefect al județului Iași, atribuțiile funcției fiind preluate, potrivit art. 3 din Hotărârea 460/2006, de subprefectul Bogdan Abalași, care va asigura interimatul până la numirea noului prefect.

În proxima şedinţă, Guvernul va adopta Hotărârea pentru eliberarea din funcţie a domnului Romeo Olteanu.

Ministerul Afacerilor Interne
comunicat de presă

Prefectul judeţului Iaşi, Romeo Olteanu, a rămas fără permis de conducere după ce a fost implicat într-un accident rutier, duminică seară, în municipiul Iaşi. Surse din Poliţie au precizat că prefectul era băut în momentul producerii accidentului.

Raluca Dan