0.5 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 19:34
No menu items!

Ministrul finanțelor: Dacă aud că se mai folosesc ștampile în administrație, merg acolo și arunc hârtiile în stradă

spot_img

Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, la Bistrița – Năsăud, că, în cazul în care mai aude despre situaţii în care în administraţie se folosesc ştampile, merge la faţa locului şi arunc hârtiile în stradă, iar şefii vor fi demişi.

Teodorovici a susținut că sistemul este foarte refractar la schimbare, iar oamenii din administraţie nu vor să schimbe lucrurile.

Ministrul finanțelor a cerut dovezi clare, cu angajaţi de la Fisc care refuză să pună în pratică ordinul prin care a fost eliminată obligativitatea folosirii de ştampile pe diferite documente.

Nu vreau să vă încurajez să faceţi anumite filmuleţe, dar am dat un mesaj: acolo unde astfel de lucruri există şi mi se dovedesc că se întâmplă, persoanele de acolo pleacă în două secunde acasă. Am mai spus-o. Nu pot să alerg în toată ţara, dar este o ordonanţă de urgenţă dată de mine în 2015 şi asta spune că nu se mai cere niciun fel de ştampilă pe niciun fel de document. Sistemul este foarte refractar la schimbare (…), oamenii din administraţie nu vor să schimbe lucrurile din alte motive faţă de ale noastre. Ei nu vor să schimbe nimic. Eu, de asta spun tot timpul: folosiţi-mă, daţi-mi o problemă şi încerc să o soluţionez. Un mesaj pentru colegii mei din ţară: dacă dă naiba, pe româneşte, să văd astfel de situaţii, intru peste ei şi efectiv le arunc hârtiile în stradă, efectiv şefii de acolo pleacă, fără niciun fel de discuţii”, a mai spus Teodorovici.

Declaraţiile vin după ce ministrul a fost sesizat de jurnalişti că la Trezoririe nu se aplică ordinul său din 2015 prin care s-a eliminat obligativitatea folosirii ştampilelor.

R.D.