25.2 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 19:04
No menu items!

Ministrul Energiei trimite Corpul de Control și cere demisii, după accidentul tragic de la Complexul Energetic Oltenia

spot_img

Ministrul Energiei anunţă o anchetă administrativă a Corpului de Control al ministerului Energiei şi cere demisii după accidentul de la Complexul Energetic Oltenia, în care au murit trei mineri.

Virgil Popescu a transmis că va avea loc o anchetă administrativă a Corpului de Control al ministerului Energiei, după ce a vizitat, marți, exploatarea minieră Mătăsari din județul Gorj.

„Familiile îndoliate și cei răniți vor primi sprijinul total din partea Complexului Energetic Oltenia. Acesta este primul lucru care trebuie să se întâmple din partea Complexului Energetic Oltenia. 

De asemenea, am vorbit deja cu șeful Corpului de Control de la ministerul Energiei şi va veni la Complexul Energetic Oltenia pentru evaluarea stadiului securității în muncă, pentru a vedea dacă s-au respectat planurile.

Este o anchetă administrativă pe care noi o facem în paralel cu Parchetul cu ITM şi cu Poliţia.

Asemenea tragedii nu trebuie să ne mai repete în nicio industrie.

Mi se pare normal ca cei care răspund de acest lucru să îşi piardă funcțiile. Am cerut conducerii CEO demiterea directorul sucursalei miniere, a directorului exploatării și a șefului carierei Jilț-Sud. Nu aștept raportul Corpului de Control pentru acest lucru”, a spus Virgil Popescu, ministrul Energiei, după vizita la Complexul Energetic Oltenia.

Trei oameni au murit și 10 au fost răniți la Complexul Energetic Oltenia, unde o mașină care transporta muncitori s-a răsturnat chiar în cariera minieră. Totul s-a petrecut în jurul orei 13:00 atunci când mai mulți muncitori ai Complexului Energetic Oltenia s-ar fi urcat într-un utilaj de transport marfă, încercând să ajungă la sediul complexului.

În momentul în care utilajul a trecut peste un pod a pierdut direcția și s-a răsturnat peste transportor. 

Parchetul împreună cu Poliţia şi ITM au demarat o anchetă

Poliția Gorj anunță că a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate în muncă.

Polițiștii au stabilit faptul că, în interiorul autoutilitarei, la momentul producerii incidentului, pe lângă muncitori, se mai aflau și două tuburi metalice de acetilenă.

                                                                                                                 Adina Silav