19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 4:48
No menu items!

Ministrul Educației, CONTROALE în școli pentru rata de vaccinare anunțată de profesori

spot_img

Ministrul Educației va trimite Corpul de Control la toate unitățile de învățământ la care rata de vaccinare a crescut foarte mult în ultima săptămână, de la centralizarea precedentă. Sorin Cîmpeanu susține că pe 6 noiembrie va anunța ultimele date, centralizate cu o zi în urmă.

„Acolo unde au fost schimbări mai greu de explicat sunt pregătite echipele din Corpul de control al ministrului Educaţiei. Nu acuzăm, vrem doar să găsim explicaţia acestor schimbări de vinerea trecută până vinerea asta, pentru că suntem într-adevăr interesaţi de condiţii de siguranţă pentru elevi”, a declarat ministrul la TVR1.

Conform datelor centralizate în urmă cu o săptămână, există școli și grădinițe care au o rată de vaccinare de 100% sau apropiată acestei cifre, dar sunt și unități de învățământ care se află la coada clasamentului, cu procente între 10-20%.

În cursul săptămânii trecute, procentul școlilor care trec de procentul de 60% pentru a fi deschise în format fizic era de peste 70%, iar în doar 2 zile, a urcat la 80%.

Aproximativ 1,8 milioane de elevi și preșcolari din cei 2,9 milioane vor începe școala fizic luni, 8 noiembrie, după vacanța forțată. Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății, adoptat în baza Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), a fost transmis spre publicare Monitorului Oficial. 

Emanuel Stan