15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 2:18
No menu items!

Ministrul Educației anunță reluarea olimpiadelor și a concursurilor școlare

spot_img

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat, joi, că a semnat un ordin prin care se reiau, după doi ani, cele 76 de olimpiade și concursuri internaționale și 34 de concursuri naționale.

„Sunt două anexe. În prima anexă sunt cele care sunt recunoscute și finanțate de MEC. De asemenea, alături de olimpiadele clasice, de matematică, de chimie, fizică, am introdus anul acesta recunoașterea pentru olimpiadele de robotică, pentru olimpiadele de creativitate și de inovare. Consider că este un lucru important. Ministerul va susține inclusiv financiar organizarea acestor olimpiade și concursuri. Mai mult, avem în vedere, pe baza experienței acumulate în perioada crizei sanitare, posibilitatea de organizare în format online, dacă situația o va impune”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Totodată, oficalul de la ministerul Educației a spus că în șednța de guvern de joi a fost adoptat Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, o componentă nerambursabilă din PNRR, care va beneficia de o finanțare de 543 de milioane de euro. Programul își propune atingerea unui prag maxim de 11,3% abandon școlar, de la 15,6%, cât a fost rata de părăsire a școlii în 2020.

M. Nedelcu