0.7 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 4:05
No menu items!

Dan Vîlceanu, lăsat deoparte. Monitorizarea PNRR se va face la nivelul premierului

spot_img

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, că va prelua monitorizarea operaţionalizării PNRR la nivelul prim-ministrului, pentru că este nevoie “să dezvoltăm acele mecanisme care reprezintă platforma interministerială, care la rândul său trebuie să fie integrată şi corelată cu mecanismele UE”. Ministrul Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, rămâne astfel fără o parte importantă din activitate.

După prima tranșă de 1,8 miliarde de euro, care a intrat la începutul lunii decembrie, la începutul anului 2022 va urma a doua tranșă, de încă 1,9 miliarde de euro, reprezentând prefinanţarea din împrumutul acordat României, în condiţiile în care partea română şi-a îndeplinit angajamentele asumate în această privinţă.

”Fondurile de care va beneficia România anul viitor vor finanţa reforme aşteptate de cetăţeni,dar şi investiţii în infrastructură”, a declarat premierușl Nicolae Ciucă, dând ca exemplu două secţiuni din Autostrada Transilvania, respectiv Nădăşelu-Zimbor şi Zimbor – Poarta Sălajului, proiecte de renovare energetică, dezvoltarea unor capacităţi de producţie de energie electrică.

 
Prim-ministrul a mai adăugat că ”este nevoie să dezvoltăm acele mecanisme care reprezintă platforma interministerială, care la rândul său trebuie să fie integrată şi corelată cu mecanismele UE.  Toate reformele şi investiţiile din PNRR sunt cuprinse în Programul de Guvernare. Şi din această perspectivă, dar şi având în vedere importanţa acestui proiect pentru România, vom prelua monitorizarea operaţionalizării PNRR la nivelul prim-ministrului”. 
 
Ministrul Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, a anunțat și el că Guvernul a atins toate jaloanele aferente lunii decembrie pe care autorităţile române le aveau de atins în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
 
Marilena Nedelcu