13.1 C
București
marți, 21 mai 2024 - 3:56
No menu items!

Ministrul Digitalizării Florin Roman și-a dat DEMISIA în urma acuzațiilor legate de studiile trecute în CV

spot_img

Florin Roman, ministrul Digitalizării, a anunțat, miercuri, că și-a dat demisia, în urma acuzațiilor de plagiat într-o lucrare publicată și a altor acuzații, privind studiile trecute în CV.

„Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale.
Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului.
Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem in instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie sa dea un verdict.
In rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV”, a anunțat Florin Roman pe Facebook.
 
Ministrul Cercetării și Inovării, Florin Roman, și-a trecut în CV-ul oficial de la Camera Deputaților faptul că este licențiat la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, însă rectorul UBB a declarat, miercuri, că Florin Roman a urmat cursurile unui colegiu acreditat la UBB, dar nu la Universitate, și a cerut îndreptarea acestei specificații din CV-ul actualului ministru. Săptămâna trecută, presa a relatat că ministrul Digitalizării, Florin Roman, și-ar fi plagiat o parte dintr-o lucrare științifică. El a negat toate acuzațiile.
 
M. Nedelcu