3 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022 - 19:44
No menu items!

Europarlamentarul Cristian Terheș sancționat la diurnă împreună cu alți 6 eurodeputați, pentru că nu au certificat verde și nu pot intra în clădirea PE

spot_img

Europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș și alți șase colegi din alte țări au fost sancționați de Parlamentul European pentru că nu sunt prezenți la lucrările PE, deoarece nu pot intra în clădire pentru că nu dețin certificat verde.

Cristian Terheș a anunțat pe Facebook, luna trecută, că nu a fost lăsat să intre în clădirea Parlamentului European, pentru că nu are certificat verde. Și pengtru că nu a mai fost prezent la lucrările PE, lui Terheș și colegilor săi li s-a anulat diurna aferentă eurodeputaților.

Parlamentul European a decis miercuri, 15 decembrie, să suspende diurnele şi să avertizeze şase eurodeputaţi, inclusiv pe europarlamentarul român Cristian Terheş, care a primit de altfel şi cea mai mare sancţiune, deoarece au refuzat să prezinte certificatul verde COVID pentru a avea acces în clădirea legislativului de la Strasbourg, document devenit obligatoriu de la începutul lunii noiembrie, transmite EFE.

Cea mai mare sancţiune i-a fost impusă europarlamentarului român Cristian Terheş (Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat), parte a Grupului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni, care pierde dreptul de a primi diurnă pe o perioadă de 7 zile, în timp ce Christine Anderson (Germania, extrema dreaptă), Stasys Jakeliunas (Lituania, Verzi) şi Mislav Kolakusic (Croaţia, neafiliat) au pierdut dreptul la diurna pentru 2 zile. Irlandezii Clare Daly şi Mike Wallace, ambii din Grupul Stângii din Parlamentul European (GUE/NGL), au primit câte un avertisment.

“Încălcarea normelor referitoare la certificatul verde COVID obligatoriu pentru a intra în parlament este un gest grav, nu doar pentru că reprezintă o încălcare a normelor pe care ni le-am impus singuri, ci şi din cauza riscului la adresa sănătăţii tuturor”, a avertizat David Sassoli, președintele PE, la începerea sesiunii parlamentare.

E. Stan