Ministrul Carmen Dan, vizită oficială în Grecia, în pregătirea președinției Consiliului UE

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a făcut, marți, o vizită oficială în Grecia, în continuarea demersurilor pentru pregătirea președinției Consiliului Uniunii Europene. Ministrul de interne român a avut întâlniri cu ministrul grec pentru politica migrației, Dimitris Vitsas, și cu ministrul pentru protecția cetățenilor, Olga Gerovasili.

Discuțiile cu oficialii greci au privit prioritățile președinției României în cadrul Consiliului Justiție și Afaceri Interne, cu accent pe migrație și securitate internă.

Totodată, Carmen Dan a vizitat tabăra de refugiați Schisto din zona Pireu-Atena, unde sunt cazați temporar aproximativ 700 de migranți, dintre care 30 de minori neînsoțiți.

“Cum migrația rămâne o provocare pentru statele UE, în special pentru statele din sudul Europei, Carmen Dan a apreciat că în această problematică, la nivelul miniștrilor de interne este nevoie de mai multă colaborare și încredere. Discuțiile au vizat inclusiv dimensiunea externă a migrației care rămâne o componentă esențială pentru gestionarea acestui fenomen și o prioritate a președinției României. În acest sens, oficialul român a susținut importanța unei cooperări mai strânse cu statele terțe de origine și de tranzit”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI). 

Potrivit MAI, vizita oficială în Grecia a reprezentat o bună oportunitate și pentru dezvoltarea unor subiecte bilaterale cum ar fi intensificarea cooperării în domeniul protecției civile, fiind deja demarate negocierile pentru semnarea unui Memorandum în domeniul situațiilor de urgență.

R.D.

NICIUN COMENTARIU