7.7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 21:06
No menu items!

Ministerul Muncii va completa legea pentru situația închiderii școlilor

spot_img

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că Guvernul va completa cadrul legal în situația închiderii școlilor.

“Asa cum stiti, pun in practica ordonanta de urgenta care se refera la toate aceste situatii rezultate din anchetele epidemiologice care identifica in mod clar un focar si care solicita scolii sa ia masuri in sensul inchiderii activitatii la clasa si va spuneam ca pun in aplicare laolalta cu celelalte masuri active acest cadru legal pe care il avem in vigoare. Ne pregatim sa-l completam pentru situatiile aparute si in sedinta de Guvern. Urmatoarele modificari vor cuprinde si alte situatii pe care comitetele judetene pentru situatii de urgenta trebuie sa si le asume”, a spus Violeta Alexandru, la sediul Biroului Electoral Central, unde a fost prezentă alături de mai mulți lideri liberali pentru depunerea listelor cu semnături pentru candidații la alegerile parlamentare.

Ministrul Muncii a fost intrebat ce soluții are pentru părinții care au aflat într-un termen scurt că școlile se închid, și trebuie să-și lase cu cineva copiii.

Ea a precizat că noile măsuri nu vor fi aplicate retroactiv.

“Nicio lege nu se aplică retroactiv. (…) Dincolo de hotărârile de Guvern, baza pe care o avem pentru orice modificare o reprezintă hotărârile comitetelor județene pentru situații de urgență”, a explicat ministrul Muncii.