4 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 0:18
No menu items!

Care este sloganul cu care PNL merge la alegerile parlamentare. Doar doi miniștri nu sunt pe liste

spot_img

Sloganul sub care liberalii candidează la alegerile parlamentare este “Dezvoltăm România”.

Ludovic Orban a declarat, marţi, că alegerile parlamentare din 6 decembrie sunt decisive pentru România şi că degeaba PSD doreşte să amâne acest scrutin, arătând că liberalii vor folosi împotriva acestui demers toate armele legale şi constituţionale.

“Românii, din mai 2019, au arătat clar că nu mai vor PSD, că s-au săturat de un partid care calcă în picioare drepturile şi libertăţile oamenilor, de un partid care a vrut să confişte România şi care nu a făcut altceva decât să slujească interesele clientelei politice şi să-şi apere penalii. Toate bătăliile câştigate, atât bătălia pentru PE, bătălia prezidenţială, de la locale trebuie încununate de victoria decisivă. PSD nu a murit, PSD nu este încă înfrânt, PSD se zvârcoleşte şi încearcă prin toate mijloacele posibile să ţină România ocupată. Alegerile din 6 decembrie sunt alegeri decisive pentru România. În 6 decembrie, românii trebuie să vină la vot cu încredere şi să voteze PNL, care este singura forţă politică care are capacitatea de a învinge PSD şi are capacitatea de a guverna România şi de a îndrepta România în direcţia concretă”, a spus Orban la sediul Biroului Electoral Central, după depunerea listelor cu semnături pentru candidaţii la alegerile parlamentare.

El a afirmat că “România este pusă în pericol” dacă PSD controlează Parlamentul “o zi în plus”.

Preşedintele PNL a subliniat nevoia de investiţii în infrastructură, subliniind că investiţiile din perioada guvernării PNL au fost la cel mai mare nivel din ultimii zece ani.

El a mai anunţat că liberalii vor face o campanie directă.

Liberalii au depus, marţi, la Biroul Electoral Central, 722.000 de semnături pentru listele de candidaţi la parlamentare.

Premierul a declarat că la alegerile parlamentare din 6 decembrie candidează toţi miniştrii, excepţie făcând ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloş, despre care a afirmat că ”e liberal, dar e preot misionar şi preferă să slujească” şi ministrul de Externe Bogdan Aurescu care este diplomat de carieră.

Astfel, la Dolj candidează la Camera Deputaţilor ministrul Tineretului şi Sportului Ionuţ Stroe, ministrul Dezvoltării Ionel Ştefan este pe locul 1 la Camera Deputaţilor la Vrancea, unde candidează şi şeful Cancelariei, Ionel Dancă, De asemenea, ministrul Muncii Violeta Alexandru candidează în Bucureşti, la Cameră, iar cel de Finanţe, Florin Câţu, este pe primul loc la Senat, tot în Bucureşti. Ministrul Educaţiei Monica Anisiei şi secretarul general al Guvernului Antonel Tănase sunt candidaţi tot la Bucureşti.