14.8 C
București
joi, 30 mai 2024 - 7:19
No menu items!

Ministerul Educației respinge metodologia Sănătății pe 60 de pagini pentru redeschiderea școlilor

spot_img

Cu două zile înainte ca școlile să se redeschidă, cele două ministere responsabile pentru organizarea activității în școli în timpul pandemiei nu reușesc să  se înțeleagă asupra conținutului ordinului comun.

Ministerul Educației a trimis înapoi un draft de 60 de pagini al ghidului sanitar elaborat de specialiștii de la Institutul de Sănătate Publică și Ministerul Sănătății cerând un ghid de maximum 10 pagini, după modelul celui francez, care să poată fi citit clar și aplicat în mod realist de către directori și personalul didactic din școli, scrie site-ul specializat în educație EDUPEDU

Prevederile ghidului sanitar francez pentru redeschiderea școlilor a fost publicat de Edupedu.ro:

Purtarea măștilor este obligatorie la școală, iar părinții sunt cei responsabili să își echipeze copiii cu acestea. Școlile vor avea pe stoc măști în cazurile în care copiii nu au.

În cazul copiilor care sunt în risc de a dezvolta forme severe de COVID-19, prezența acestora la școală și condițiile în care pot învăța sunt stabilite individual de medicul de familie.

Spălarea mâinilor trebuie făcută timp de 30 de secunde, iar uscarea lor se face cu prosoape din hârtie de unică folosință, sau mâinile sunt lăsate să se usuce în aer. Utilizarea soluțiilor dezinfectante se face sub supravegherea unui adult la școala primară.

Președintele Klaus Iohannis  a anunțat, marți, că guvernul va emite rapid ordinul privind redeschiderea școlilor, enunțând ca principiu organizarea activității în funcție de scenariul epidemiologic.