11.3 C
București
duminică, 25 septembrie 2022 - 4:29
No menu items!

Scenariile semafor revin: Școlile se redeschid de luni

spot_img

Cele mai multe școli se vor redeschide fizic pentru elevi și profesori pe data de 8 februarie 2021, la începutul semestrului al II-lea, potrivit anunțului oficial făcut de președintele Klaus Iohannis într-o declarație de presă, marți, de la Palatul Cotroceni.

Redeschiderea va avea loc după deja consacratele scenarii, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate, iar decizia fi aprțial descentralizată pentru toate cele 17.656 de unități de învățământ din România

Decizia a fost anunțată de Klaus Iohannis, de la Cotroceni, după o întâlnire cu premierul și ministrul educației, însă a avertizat asupra faptului că pandemia nu s-a sfârșit, iar măsurile de siguranță trebuie respectate.

Cu nesemnificative schimbări, scenariile semafor revin:

Scenariul Verde – în localitățile care au o rată de infectare de până la 1 la mie, toate școlile se redeschid fizic.

Șcenariul Galben – Peste 1 la mie rată de infectare, până la 3 la mie, merg în continuare la copiii la grădiniță și elevii la școala primară, plus cei din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a.

Scenariul Roșu – Peste 3 la mie până la 6 la mie, rata de infectare. Copiii de grădiniță și copiii de ciclul primar continuă să meargă la cursuri, ceilalți trec în online.

Scenariul 100% online – Atunci când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în online.

Scenariul hibrid – negat de ministrul Educației în primă fază, anunțat ca imposibil de eliminat în patru situații de către același ministru, la câteva zile distanță.

Sursa: Edupedu