13.1 C
București
marți, 21 mai 2024 - 4:32
No menu items!

Ministerul Educației: Noile teste de salivă vor fi distribuite școlilor, de săptămâna viitoare

spot_img

Peste 10 milioane de teste rapide au ajuns, în acest weekend, în depozitele inspectoratelor școlare. Acestea vin ambalate în kituri individuale sau de câte două și vor fi distribuite școlilor începând de marți, a anunțat, duminică, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Sorin Ion.

Potrivit acestuia, 10.540.000 de teste rapide COVID destinate preşcolarilor, elevilor şi personalului din învăţământ au ajuns în depozitele Inspectoratelor şcolare, urmând ca marţi sau miercuri să înceapă testările.

„În cursul zilelor de sâmbătă şi duminică, în depozitele Inspectoratelor şcolare au fost primite 10.540.000 de teste rapide (de saliva – n.r.) destinate preşcolarilor, elevilor şi personalului din învăţământ.

Acestea sunt ambalate în kituri individuale sau de câte două. Marţi, acestea vor fi distribuite beneficiarilor, urmând a fi utilizate de îndată.

În consecinţă, prima testare din săptămâna viitoare se va putea realiza marţi sau miercuri”, a informat, duminică, Sorin Ion, potrivit Agerpres.

Procesul de achiziţie a 18.500.000 de teste rapide de salivă pentru depistarea COVID-19 a fost reluat după ce, vineri, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins, ca nefondată, contestaţia depusă de un operator economic privind această achiziţie, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.