7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 7:27
No menu items!

Minerii, primiţi la negocieri de vicepremierul Costin Borc

spot_img

O delegație a minerilor, sosiți luni în București, a intrat la discuții cu vicepremierul şi ministrul Economiei, Costin Borc, iar ceilalți ortaci au rămas în Piața Victoriei, unde protestează în continuare.

Câteva sute de mineri şi energeticieni au ajuns, luni dimineaţă, în faţa Guvernului, în Piaţa Victoriei, după ce au parcurs, pe jos, 300 de kilometri. Membrii Federației Naționale de Mine din Energie au plecat acum o săptămână, luni, 11 aprilie, într-un marș de la Târgu Jiu până la București, protestând față de situația Complexului Energetic Oltenia și a sistemului energetic, în general.

Între timp, în Monitorul Oficial a apărut informaţia că Guvernul a majorat cu 40% salariile tuturor angajaților ministerului Economiei, printr-o ordonanță de urgență prin care a fost preluat departamentul de investiții străine de la SGG.

Complexul Energetic Oltenia a decis, la mijlocul lunii martie, reducerea sau întreruperea activității în fiecare dintre sucursalele sale, atât în sectorul energetic, cât și în sectorul minier, până în luna iunie. Astfel, 670 de angajați de la cele două sucursale din Craiova — SE Craiova II și SE Ișalnița — vor intra în șomaj.

M. N.