10 C
București
duminică, 21 aprilie 2024 - 2:42
No menu items!

FOTO. Militari portughezi, trimiși în România pentru a securiza Flancul Estic al NATO

spot_img

Peste 200 de militari portughezi vin în România pentru a asigura securitatea Flancului Estic al NATO în fața amenințărilor Rusiei.

Vineri a avut loc ceremonia oficială de plecare a detașamentului, format din 222 de militari portughezi, spre România în cadrul misiunii „Tailored Forward Presence” a NATO, potrivit unui comunicat al Ambasadei Române la Lisabona.

La eveniment au participat președintele Portugaliei – Marcelo Rebelo de Sousa, ministrul Apărării – Helena Carreiras, șefii armatei portugheze și ambasadoarea României – Ioana Bivolaru.

„Este o misiune planificată din timp și acum consolidată, proiectată și întărită. Aceasta pleacă într-o țară prietenă, aliată – România – în cadrul unei alianțe defensive și nu ofensive. O alianță care nu atacă, care este pregătită să prevină, să asigure și să apere pacea”, a declarat președintele Marcelo Rebelo de Sousa.

“Agresiunea rusă cere o afirmare clară de forță, de descurajare și apărare din partea NATO.

Nu este niciodată excesiv să repetăm: orice eventuală agresiune împotriva unei țări aliate NATO reprezintă o agresiune împotriva noastră a tuturor. Portugalia demonstrează o data în plus angajamentul ferm față de Alianța Nord-Atlantică și, în particular, față de aliații acesteia în regiune.

Așadar, ne asumăm această misiune în România cu simțul datoriei”, a fost și mesajul prim-ministrului Republicii Portugheze, António Costa.

                                                                                                                    Adina Silav

SURSA FOTO:Ambasada României în Republica Portugheză