11.1 C
București
luni, 10 mai 2021 - 4:29

Mii de protestatari care manifestau la Universitate și în Piața Victoriei s-au unit și se îndreaptă spre Cotroceni

Membri AUR, în frunte cu George Simion, liderul formațiunii s-au adunat în Piața Universității încă de sâmbătă după amiază. În același timp, manifestațiile au început în mai multe puncte ale Capitalei. Între timp, numărul protestatarilor, în mare parte simpatizanți AUR, a crescut. În jurul orei 18.30, circa o mie de persoane au pornit să protesteze față de restricțiile impuse în contextul pandemiei, la Palatul Cotroceni.

 

Liderul AUR, George Simion, care se află printre protestatari a scris pe Facebook că ”oamenii de AUR sunt prezenți la protestele împotriva restricţiilor impuse de un guvern criminal şi pentru autostrăzile A7 şi A8”, postând o imagine din Piaţa Universităţii şi una de la manifestaţia pentru autostrăzi în zona Moldovei.

Protestatarilor anti-restricții li s-au alăturat, în Piața Victoriei, câteva sute de persoane care protestau față de desființarea magazinelor de la metrou.

Câteva sute de persoane au sosit din mai multe orașe din țară cu autocarele. Oamenii au steaguri și pancarde cruci și icoane.

„Am venit să ne cerem dreptul la libertate! Ni se încalcă dreptul de a respira liber, dreptul de a oxigena creierul cu oxigenul pe care ni l-a dat Dumnezeu. Nimeni nu ne poate îngrădi libertatea de a trăi.

Sunt niște măsuri absurde. Avem cu noi un doctor care este total împotriva acestor restricții care se iau și se impun și care nu au nici o bază științifică”, a spus un protestatar, la Antena 3.