13.1 C
București
marți, 21 mai 2024 - 3:12
No menu items!

Mii de locuri de muncă nou apărute după ridicarea restricțiilor

spot_img

130.000 de noi locuri de muncă au apărut, în ultimele trei luni, după ridicarea restricțiilor privind pandemia, anunță platforma ejobs.ro. Cele mai multe sunt în domeniul organizării de evenimente și serviciilor, din turism, domenii puternic afectate de restricțiile impuse timp de doi ani și jumătate.

Cele peste 130.000 de noi locuri de muncă apărute în ultimele 3 luni reprezintă o creștere cu peste 30% a numărului de oportunităţi pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă comparativ cu anteriorul trimestru, conform unui comunicat al eJobs.

În topul sectoarelor cu cele mai multe poziții noi este retailul, apoi zona de servicii, turismul și transporturile.

„Dacă ne uităm în lista industriilor cu cele mai multe joburi postate în ultimele trei luni, vedem, imediat după retail, zona de servicii, industria alimentară, turismul şi transporturile. Toate, cu excepţia retailului, sunt zone care au fost afectate, într-o măsură considerabilă, de măsurile impuse în ultimii doi ani de pandemie. Pentru fiecare dintre aceste domenii vorbim despre creşteri de două cifre, însă cele mai semnificative sunt cele din turism, unde numărul de noi locuri de muncă aproape că s-a dublat. Organizatorii de evenimente reprezintă o altă categorie de angajatori pentru care nevoia de personal a crescut cu 60% pentru aceeaşi perioadă de timp„, a declarat Roxana Drăghici, head of sales, eJobs România.

Astfel, din martie până în iunie, au fost postate aproape 20.000 de locuri de muncă în servicii, 17.600 în industria alimentară, 15.000 în turism şi 14.000 în transporturi / logistică / import-export. Cei care au căutat să se angajeze în sectorul evenimentelor au avut la dispoziţie aproape 4.000 de opţiuni.

În ceea ce priveşte interesul candidaţilor pentru aceste domenii, cele mai multe aplicări au fost înregistrate pentru joburile din turism (193.000 de aplicări pentru perioada martie-iunie 2022), industria alimentară (184.000 de aplicări), transport / logistică / import-export (183.000) şi evenimente (63.000 de aplicări). Aproximativ 38.000 de aplicări au fost înregistrate pentru locurile de muncă sezoniere.

E. Stan