13.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 19:53
No menu items!

Mihai Tudose: Candidatul PSD la preşedinţie trebuie să fie din PSD

spot_img

Mihai Tudose, europarlamentar PSD și fost premier, a declarat, vineri, la conferinţa de alegeri a PSD Brăila, că viitorul candidat PSD la preşedinţie trebuie să fie social-democrat, pentru că altfel nu vor câştiga.

”Am să intru în conflict de idei şi nu e pentru prima dată, cu conducerea partidului. Candidatul PSD la preşedinţie trebuie să fie din PSD. Chestia asta, că aducem pe unul de afară, că o să ne înveţe el de unde iese soarele, eu nu cred. Nu vom câştiga. Ideea, domnule preşedintele, domnule secretar general, de a spune că oamenii buni să conducă ţara sunt în afara PSD-ului eu nu prea o înghit. Oamenii buni, care sunt în stare să conducă ţara bine, sunt deja în PSD, că dacă erau buni, veneau deja”, a afirmat Tudose.

El a continuat: ”Aşa că, accept că poate dumneavoastră nu doriţi să candidaţi, se poate accepta că nu este automat preşedintele candidatul la preşedinţie, dar dacă noi spunem că nu avem în rândul sutelor de mii de membri un om bun să conducă ţara, cred că avem o problemă. Şi eu nu cred că avem o problemă, domnule preşedinte, cred că găsim oameni buni aici”.

Mihai Tudose a arătat că ”este vorba de a câştiga alegerile nu ca scop în sine, ci ca mijloc”.

”Vrem să câştigăm alegerile pentru ca cei care vor forma Guvernul din partea PSD-ului să guverneze bine”, a mai subliniat el.

Tudose a spus despre Marcel Ciolacu că ”este pentru prima dată în istoria partidului când preşedintele partidului este un tip care a lipit afişe de mic şi a parcurs toate treptele, şi întâi a făcut de toate în partid şi apoi a avut girofar, cu ghilimele”.

”Secretarul general, la fel. Am făcut o mulţime de experimente în partidul ăsta, din ’90 încoace. Nu prea ne-au ieşit. De data asta se pare că îndeplinim toate criteriile, mai avem să nu vărsăm sacul, să fim coerenţi, să fim uniţi şi să avem înţelepciunea, eu îmi expun punctul de vedere (..) eu insist, stimaţi colegi, pentru ideea ca preşedintele propus de noi, şi care să fie preşedintele României, să fie din rândul nostru, să fie social-democrat”, a mai adăugat Tudose.

                                                                                                                    Adina Silav