-3.8 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022 - 1:36
No menu items!

Mihai Tudose, atac dur la reprezentanți ai BNR: “Păi, du-te, frate, acasă, dacă tot eşti persoană fizică!”

spot_img

Premierul Mihai Tudose a declarat, într-un interviu difuzat sâmbătă la Antena 3, că se va întâlni cu reprezentanți ai Băncii Naţionale a României (BNR) în luna ianuarie, deoarece aşteaptă să vadă cum va încheia sistemul bancar acest an fiscal.

Întrebat dacă va avea o întrevedere cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şeful Executivului a răspuns: “Da, am primit o scrisoare de la domnia sa, o să-i dau curs după ce se termină acest an. Să vedem cum închide sistemul bancar acest an fiscal, care a fost rolul Băncii Naţionale a României, fiindcă, repet, este Banca Naţională a României, nu a cuiva. Şi pe baza acestor analize, tot în ianuarie, o să avem şi o întâlnire şi o să vă fac şi public imediat concluziile, fiindcă eu (…)m-am cam săturat ca nişte oameni de pe acolo să tot arunce în aer tot felul de lucruri publice şi când îl întrebi – a vorbit în nume personal. Păi, du-te, frate, acasă, dacă tot eşti persoană fizică!”.

În plus, Tudose a spus că BNR “poate să intervină”, atunci când este necesar, pe piaţă.

“Eu vreau să-şi facă treaba ca Bancă Naţională a României, a României, repet. Nu este banca naţională a băncilor din România”, a mai spus Tudose.