28.5 C
București
vineri, 2 iunie 2023 - 17:45
No menu items!

Mihai Fifor: „Nu cred că PSD e îngenuncheat” / Codrin Ștefănescu: „Am fost alături de fiecare coleg aflat la ananghie”

spot_img
  • UPDATE

Codrin Ștefănescu – și el candidat la funcția de secretar general al PSD pe care a ocupat-o până recent – a avut un discurs care a stârnit ropote de aplauze din partea social – democraților prezenți sâmbătă la Congresul extraordinar al partidului.

„Mi s-a cerut și mie să mă schimb și să uit. Nu pot să mă schimb, nu pot să uit că, în România, în ţara mea ani, de zile s-au produs abuzuri inimaginabile şi că în această sală sunt oameni care au fost atacaţi de aceste abuzuri, care au fost călcați în picioare. (…)Am fost alături de fiecare coleg aflat la ananghie. Am fost alături de Adrian Năstase, (…)am fost alături de tine, Olguța Vasilescu, când te-au încătușat pentru o mizerie, (…)am fost alături Mircea Cosma, de Andreea Cosma, am fost alături de toți colegii noștri, am fost alături inclusiv de liderul nostru, de președintele nostru care acum se află în pușcărie, am stat alături de el până la capăt. Eu o spun clar: astăzi, Liviu Dragnea este pur și simplu deținut politic!

(…)Am trecut prin multe bătălii şi suferinţe împreună. Suntem un partid greu încercat. În fiecare zi am trecut prin aşa ceva. Ţin minte un eveniment la care mulţi aţi participat, la botezul băiatului meu. În care mulţi membrii au discutat cu aviocati dacă se pot vedea unul cu altul. Prin asta am trecut”, a spus Codrin Ştefănescu. 

Fostul secretar general PSD a precizat că el nu-şi va lăsa niciun coleg la ananghie niciodată.

„Nimeni nu a putut să ne pună botniţă nouă. Nu mi-am făcut pliante pentru că ştiţi cine sunt. Pentru toate nopţile şi zilele voastre nedormite, pentru că v-aţi neglijat familia, în bătăliile pentru cei dragi, pentru toate lucrurile, eu personal, ca fost secretar general, mă plec cu respect în faţă voastră şi vă mulţumesc”, a completat Codrin Ştefănescu.

Mihai Fifor, candidat pentru funcţia de secretar general al PSD, a afirmat la Congresul extraordinar de sâmbătă, că nu crede că partidul este îngenuncheat. Fifor a susținut că nu consideră că vreunul dintre participanţii la Congres a uitat de foştii lideri ai formaţiunii, Liviu Dragnea sau Adrian Năstase.

„E foarte complicat să urmezi la cuvânt după Eugen Teodorovici, după Dani Suciu. Până la urmă despre echipă este vorba în PSD, despre oameni care vin cu inima deschisă în faţa dumneavostră, nu să se bată după vot, ci să arate că pot veni cu idei, solicitând un vot de încredere pentru a putea face parte din cea mai frumoasă echipă, echipa PSD. Am în sală un om extrem de drag, căruia vrea să îi urez <<La multi ani!>> Nea Petre Daea, să fii sănătos! Dacă PIB creşte, această ţară e în siguranţă, pentru că ştim să facem lucruri bune pentru această ţară. România alocă al treilea an consecutiv 2% pentru Apărare, îndeplinind obligaţiile pe care şi le-a asumat”, a declarat Mihai Fifor, sâmbătă, la Congresul PSD.

Fostul ministru al apărării a mai spus că PSD trebuie să înveţe să vorbească deschis cu oamenii şi să îşi relanseze mesajul pentru a fi mai aproape de cetăţeni.

„Cred că e momentul acela de prag pe care îl trece PSD în această zi. Cred că trebuie să învăţăm să vorbim despre onestitate, să devenim mulţi colegi. E momentul să vorbim despre dialog, e momentul să ne întoarcem la oameni, la oamenii din rândul cărora a răsărit acest partid. De 30 de ani PSD arată că are soluţii, că oricând de greu ar fi lovit ştie să dea speranţă şi să se bată pentru această ţară. Poate că nu ştim joaca murdară pe care o fac alţii, şi e bine că nu o ştim, poate că nu ştim să înjurăm pe stradă. Chiar dacă, în 26 mai, a părut că nu ştim să ne adresăm colegilor mai tineri, dar vom reînvăţa. Eu nu cred că PSD e îngenuncheat. Am sentimentul că oamenii ne-au arătat că trebuie să schimbăm ceva în discursul nostru. Învăţăm repede, ne întoarcem la oameni, pentru că asta trebuie să facă PSD.

Azi, aici, e doar o parte din PSD. Nici nu vă imaginaţi ce frumoasă e imaginea asta. Oameni care sunt o familie, care gândesc la fel, care simt la fel”, a completat Fifor.

Social-democratul a adăugat că nu consideră că PSD şi-a uitat liderii. „Nu, nu cred că ne uităm liderii. Eu nu cred că e cineva în această sală care l-a uitat pe Liviu Dragnea, pe Adrian Năstase, stimaţi colegi. Eu cred că de la fiecare lider am învăţat câte ceva şi am mers mai departe. Suntem o inimă mare, care bate pentru ţară”, a explicat Mihai Fifor.

Fifor a mai precizat că unii colegi i-au reproşat că aleargă după funcţii. În replică, acesta le-a transmis că dacă va fi ales secretar general al PSD, atunci va renunţa la funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al partidului.

„Cred că am experienţa necesară, penru că mă caracterizează forţa de muncă şi spiritul de echipă. Cred în două vorbe mari. De fapt, e o deviză care se numeşte Onoare şi Patrie, şi eu cred în această deviză. Mi s-a spus: cred că alergi după funcţii. Am fost întrebat ce o să fac, dacă voi fi ales secretar general, cu funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional. Am spus – demisionez în secunda doi. PSD nu a fost îngenuncheat niciodată şi nici nu va fi îngenuncheat tocmai pentru că este un partid dedicat oamenilor”, a conchis Fifor.