12.2 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 15:38
No menu items!

Liviu Pleșoianu, candidat la șefia PSD: “Da, eu voi vorbi despre Liviu Dragnea”

spot_img

Liviu Pleşoianu, candidat la președinția PSD, a declarat, la Congresul extraordinar de sâmbătă, că trebuie ca social-democraţii să vorbească despre Liviu Dragnea. Pleșoianu a precizat că acesta a fost condamnat nu întâmplător la o zi după europarlamentare. El a precizat că această condamnare a însemnat „miză electorală” şi „trofeu electoral”.

Am fost tentat să vin cu o cămașă albă, așa cum am fost anul trecut la mitingul împotriva abuzurilor. Am decis să vin în cămașă neagră, pentru că asistăm la un film horror, care rulează pe marile ecrane. Dintr-o dată, toată lumea tace, oamenii nu mai vorbesc între ei, delegații la congres nu mai vorbesc. (…)Care este motivul? La fiecare zgomot produs, la cel mai mic sunet emis, ca în orice film horror care se respectă, apar nişte monştri răi. Cum se termină acest film? 

Natura umană, natura lucrurilor face ca cei care au ales să tacă să se împiedice prin casă și să producă un zgomot. Se întâmplă ca în timpul somnului conştiinţa să lucreze şi cineva să mai vorbească în somn măcar. Atunci iar produce un zgomot. Însă, acest film are un final bun până la urmă. O parte dintre oameni, nu mulţi, îşi asumă să vorbească, să comunice între ei.

Aud un refren care mi se pare perdant şi periculos, un discurs, pe care parțial l-am auzit și astăzi: să fim uniţi întru tăcere, silenţionzitate, să tăcem ca să nu vină monştrii cei răi.

La precedentul Congres eram undeva la mijlocul sălii. Întâmplarea făcea să fiu în zona camerelor de televiziune. Când lumea s-a ridicat şi l-a aplaudat pe Liviu Dragnea, pentru că văd că nimeni nu îi foloseşte numele azi, în acel moment am stat jos. Ştiţi de ce? Pentru că la acel moment am considerat că nu e cazul ca unii candidaţi să nu poată să vorbească. A fost cazul lui Codrin, al doamnei Cati Andronescu. Acum aleg să nu tac”, a afirmat Liviu Pleşoianu, sâmbătă la Congresul PSD.

Social-democratul a precizat că este oribil că sentinţa în cazul lui Liviu Dragnea a venit la o zi după alegerile europarlamentare din 26 mai.

„Sentinţa de condamnare a lui Liviu Dragnea, despre care trebuie să vorbim, să nu ne facem că nu a existat, nu a fost în niciun caz întâmplător fixată la o zi după alegeri. Sper că ne e clar tuturor acest lucru. Faptul că a fost fixată la o zi după alegeri a însemnat miză electorală, ceea ce este oribil şi trofeu electoral, ceea ce e de două ori oribil (…)O să aleg să vorbesc despre Liviu Dragnea, chiar dacă risc să vină monștrii cei răi. Am să vorbesc despre un om al cărui număr nici măcar în agendă nu-l am: Darius Vâlcov. El este omul care a primit control judiciar pentru a publicat protocolul secret dintre Parchetul General și SRI. (…)Darius Vâlcov, deşi CCR a spus că acest protocol, că acele protocoale sunt ilegale, sunt neconstituţionale, este urmărit de acel sistem nenorocit despre care eu am vorbit pe scena mitingului împotriva statului paralel, pentru că eu nu uit că în spatele meu era un ecran mare cât acesta, pe care scria <<jos statul paralel>>, în faţa mea era un pupitru ca acesta, pe care scria <<jos statul paralel>> şi nu o să ajung acum să vă spun că nu îmi e foarte clar dacă el există sau nu”, a conchis Pleşoianu.

R.D.