4.8 C
București
luni, 12 aprilie 2021 - 9:35

Mihai Fifor, despre cazul fetiței din Mehedinți: “Asta se întâmplă când o societate ajunge să își rezolve toate problemele doar cu procurorii”

Purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, a comentat, într-o postare pe Facebook, cazul fetiței din Mehedinți luată cu forța din casa asistentului maternal, punctând: “asta se întâmplă când o societate ajunge să își rezolve toate problemele doar cu procurorii“.

„Despre tulburătorul caz al Sorinei de la Mehedinți aș sublinia un singur lucru: asta se întâmplă când o societate ajunge să își rezolve toate problemele doar cu procurorii!

Ne dezumanizăm, ne brutalizăm și vedem copii traumatizați de acțiunile „în forță”! Pierdem din vedere esențialul: legile sunt făcute ca să ne protejeze copiii, nu să-i traumatizeze!

Cazul de la Mehedinți era o chestiune de drept civil, nicidecum de penal.

Iar protecția și binele Sorinei, în interesul superior al copilului, trebuiau să fie principala grijă a „oamenilor legii”, cum greșit am ajuns să-i numim pe cei care ar trebui să acționeze nu doar după litera legii, ci și în spiritul ei.

Dincolo de toate aceste opinii, unele mai tehnice, altele doar emoționale, rămâne un copil bulversat în profunzimea sufletului lui. Un copil care va trăi mereu cu nesiguranța că, poate mâine, alți mascați vor veni și o vor smulge de lângă cei pe care, în timp, cu efort și cu mii de întrebări, ii va numi “mama” și “tată”.

Iar când strici sufletul unui copil, numai Dumnezeu te mai poate ierta. Oamenii nu mai au cum…”, a scris Fifor pe Facebook.