4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 23:41
No menu items!

Microbiolog: încărcătura virală transmisă de coronavirus a scăzut

spot_img

Un microbiolog italian a descoperit că tot mai multe persoane asimptomatice necontagioase au o încărcătură virală ce poate fi detectată doar dacă este amplificat nivelul de pozitivare.

Microbiologul din Treviso a cerut deja Ministerului Sănătății italian să nu-i mai pună pe acești oameni în izolare, pentru că nu sunt contagioși.  

„Persoanele pozitive, dar care au o încărcătură virală redusă ar trebui să fie considerate negative. Sperăm că Ministerul Sănătății și Institutul superior de sănătate vor lua poziție rapid și vor stabili un prag de la care să declarăm acele persoane negative, fără să fie nevoie să intre în izolare, carantină de 14 zile și să se mai facă teste pentru toate persoanele cu care a fost în contact direct”, este ceea ce susține medicul Roberto Rigoli, de la Centrul de Microbiologie din Treviso, citat de publicația italiană Il Corriere della Citta.

Studiul a fost realizat pe 1.422 de persoane pozitive și demonstrează că în 53% dintre cazuri, deși pacienții în cauză prezentau o încărcătură virală, aceasta era atât de redusă, încât au trebuit să ridice cu ordinul de mărime 26 pragul de pozitivitate ca să obțină un rezultat pozitiv.

Potrivit medicilor, acest lucru ar demonstra o încărcătură virală redusă și că acei oameni nu mai sunt contagioși.