3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 20:39
No menu items!

Metrorex a retras cardurile comune cu RATB, din cauza datoriilor regiei

spot_img

card activ

Metrorex a retras cardurile care putea fi folosite atât la metrou cât şi pe mijloacele de transport în comun, din cauza datoriilor de aproximativ 15 milioane lei pe care RATB le are de plătit companiei, reprezentanţii regiei spunând că suma a rămas neachitată “în contextul economic dificil”.

Metrorex nu mai acceptă, din 14 martie, la plata călătoriei cu metroul cardurile Activ emise şi reîncarcate de RATB şi nici biletele unice RATB – Metrorex. Decizia a fost anunţată în urma încetării contractului încheiat între Regia Autonomă de Transport Bucureşti şi SC Metrorex SA.

Reprezentanţii RATB au precizat marţi că Metrorex a renunţat la cardurile Activ din cauza datoriilor regiei către compania de transport.

Potrivit acestora, la sfârşitul anului trecut, debitul către Metrorex era de 17,3 milioane de lei, din care s-au achitat, de la începutul anului, 2.123.193 de lei, iar marţi urmează să fie plătită suma de 1.993.523 de lei.

“Dorim să-i asigurăm pe partenerii noştri că RATB va depune toate efortuile pentru a-şi onora obligaţiile de plată”, au aspus reprezentanţii RATB, care precizează că datoriile au rămas neachitate “nu din rea voinţă”, “ci în contextul economic dificil traversat în ultimul an”.

Potrivit RATB, aproximativ 25.000 de călători foloseau lunar cardurile Activ. Pe cardurile Activ, funcţionale din 2006, călătorii puteau depune bani atât pentru transportul cu mijloace RATB, cât şi cu metroul.

Conducerea RATB a făcut un apel la conducerea Metrorex să revină asupra deciziei luate, pentru ca cetăţenii să poată beneficia şi pe viitor de facilităţile incluse în oferta comună.

“Apreciem că integrarea tarifară a celor doi mari operatori de transport public din Capitală este o soluţie benefică pentru publicul călător, care are la dispoziţie avantajele aduse de utilizarea unui singur card pentru ambele sisteme de transport”, a precizat RATB.

Lucian Mera