17.9 C
București
sâmbătă, 19 iunie 2021 - 8:57

Mesajul Patriarhului Daniel pentru familiile victimelor catastrofei de la Siutghiol

spot_img

Patriarhul a elogiat “profesionalismul, curajul, dăruirea de sine și responsabilitatea dovedite în misiunile umanitare încredințate” ale celor patru membri ai echipajului SMURD

elicopter_smurd_prabusire

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a adresat miercuri un mesaj de compasiune familiilor celor patru membri ai echipajului SMURD care și-au pierdut viața, luni, după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbușit în Lacul Siutghiol (Constanța).

În mesaj, patriarhul a elogiat “profesionalismul, curajul, dăruirea de sine și responsabilitatea dovedite în misiunile umanitare încredințate” ale celor patru membri ai echipajului SMURD.

Cu multă tristețe am aflat de trecerea din aceasta viață a membrilor echipajului SMURD, format din piloții comandor Petre Corneliu Cătuneanu și căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel, precum și din medicul Laura Vizireanu și asistenta medicală Gabriela Camelia Harton, în urma tragicului accident de elicopter prăbușit în Lacul Siutghiol din Constanța, la întoarcerea dintr-o misiune de salvare de vieți. Profesionalismul, curajul, dăruirea de sine și responsabilitatea dovedite în misiunile umanitare încredințate vor rămâne în memoria tuturor celor care i-au cunoscut și apreciat pe cei patru membri ai echipajului SMURD.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Patriarhul Daniel a îndeamnat la “rugăciunea pentru ei și pomenirea lor cu recunoștință”, ca “mângâiere pentru suflet și legătură de iubire mai tare decât moartea”.

În aceste momente grele pentru familiile, colegii și prietenii celor patru persoane decedate în urma tragicului accident aviatic, vă încredințăm de întreaga noastră compasiune și ne rugăm Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Cel înviat a treia zi din morți, să odihnească sufletele lor în lumina, iubirea și pacea Preasfintei Treimi. Veșnica lor pomenire!

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române