18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 1:10
No menu items!

Melodiile cântăreţei Britney Spears alungă piraţii somalezi

spot_img

Britney-Spears-10

Melodiile cântăreţei Britney Spears sunt folosite la volum maxim pentru a-i speria pe pirații somalezi care încearcă să atace navele comerciale ce navighează în largul coastei de est a Africii, potrivit Huffington Post.

„Piesele ei au fost alese de echipa de securitate pentru că a considerat că piraţii le-ar urî cel mai tare”, a precizat ofiţerul de navă Rachel Owens, adăugând că,  potrivit mirror.co.uk, „Aceşti oameni nu suportă cultura şi muzica occidentală, de aceea melodiile lui Britney sunt perfecte”.

„Oops! I Did It Again” si „Baby One More Time” sunt două dintre piesele cele mai eficiente împotriva somalezilor, relatează Huffington Post.

Piesele sunt difuzate la volum maxim, iar boxele sunt îndreptate către vasele somalezilor.

Un reprezentant al Asociației de Securitate în Industria Maritimă a declarat ca există o limită când vine vorba de selecția artiștilor care au potențialul de a-i speria pe pirați. De exemplu, selectarea melodiilor lui Justin Bieber ar fi o încălcare a convențiilor internațipnale, a afirmat acesta, în glumă.

Constatarea asupra eficienţei melodiilor de a-i ţine la distanţă pe piraţi vine ca urmare a unui incident care a avut loc săptămâna trecută, când bărbaţi înarmaţi au atacat un vas petrolier în largul coastei nigeriene şi i-au răpit pe căpitan şi pe inginerul-şef, amândoi cetăţeni americani.

C.A.