13.9 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 8:18
No menu items!

Medicul din Iași acuzat că folosea stimulatoare cardiace extrase din cadavre divorțează. Averea uriașă pe care o are de împărțit

spot_img

La o jumătate de an după ce medicul Dan Tesloianu a ajuns în atenția opiniei publice prin scandalul refolosirii de dispozitive intracardiace extrase din cadavre, acesta divorțează de soția sa, medic în cadrul unui spital ieșean.

Tesloianu și-a chemat soția în fața judecătorilor într-o acțiune de divorț pentru partajul bunurilor comune. Judecătoria nu a stabilit încă primul termen al procesului.

Cei doi au de împărțit o casă de 200 mp construită în 2005 în Iași, împreună cu terenul de 1.200 mp aferent acesteia, dar și un apartament de 51 mp cumpărat în 2019, scrie ziaruldeiasi.ro.

Pe listă se mai află un imobil de 120 mp în comuna Crăcăoani din județul Neamț și două terenuri, în suprafață totală de 23.000 mp în aceeași localitate. O colecție de artă, evaluată la 50.000 euro, achiziționată începând cu 2009 face parte din categoria bunurilor comune. Cardiologul mai deține și un cabinet de specialitate în Nicolina, care i-a adus în 2021 dividente în valoare de 160.000 euro. La averea familiei se adaugă conturi bancare de 76.500 lei, 90.000 euro și 50.000 de dolari.

Ancheta procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în care este implicat Tesloianu vizează săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu, luare de mită, dare de mită, fals intelectual, uz de fals, înșelăciune, fals material în înscrisuri sub semnătură privată și continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora.

Tesloianu ar fi cerut Casei Județene de Asigurări de Sănătate decontarea unor servicii medicale supraevaluate. În calitate de coordonator al Programului național de boli cardiovasculare desfășurat la Iași medicul a dispus implantarea unor echipamente medicale reutilizate, recuperate de la pacienți decedați. Acestea ar fi fost ulterior introduse în caietele de sarcini aferente achizițiilor făcute de spitalul „Sf. Spiridon”, pentru a se crea o aparență de legalitate a intrării lor în unitatea medicală.

                                                                                                                Adina Silav