19.3 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 4:40
No menu items!

Medicii de familie își pot dota și renova cabinetele cu bani din PNRR

spot_img

Peste 180 milioane de euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) sunt puse la dispoziţia medicilor de familie pentru investiţii în cabinetele medicale.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, pentru dotare cu echipamente şi mobilier, fiecare cabinet medical sau asociere de cabinete poate accesa fonduri în valoare de 45.000 euro fără TVA, în timp ce pentru renovare pot fi solicitate fonduri de până la 15.000 euro fără TVA.

„3.000 de medici de familie sau asocieri de cabinete medicale de medicină primară vor avea posibilitatea de a realiza investiţii în renovarea şi dotarea cu echipamente medicale şi mobilier – electrocardiograf digital, ecograf portabil, echipamente IT, monitor funcţii vitale: frecvenţă cardiacă, tensiune arterială non-invazivă, pulsoximetrie, temperatură, spirometru digital etc”, arată sursa citată. 

Ghidul beneficiarului şi anexele aferente pentru investiţia în „Cabinete ale medicilor de familie sau asocieri de cabinete de asistenţă medicală primară” din cadrul Componentei 12 „Sănătate – Investiţia 1. Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitaliceşti” sunt publicate pe pagina de internet a Ministerului Sănătăţii la secţiunea Apeluri PNRR Ministerul Sănătăţii – C12. Sănătate.

Dosarele de finanţare se pot depune începând cu data de 4 august, ora 10.00.

                                                                                                                 Adina Silav