18.9 C
București
joi, 23 mai 2024 - 22:15
No menu items!

Medici: Starea de vigilenţă privind Ebola rămâne

spot_img

Rețeaua sanitară unde ar putea fi tratați pacienții cu un astfel de diagnostic ar putea fi extinsă la patru centre: București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara

ebola

Starea de vigilenţă privind Ebola rămâne, iar reţeaua sanitară unde ar putea fi trataţi pacienţii cu un astfel de diagnostic ar putea fi extinsă la patru centre, respectiv, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara, au declarat, luni, reprezentanţii autorităţilor sanitare.

Starea de vigilenţă rămâne, avem toate circuitele puse la punct. Ca atare, dacă Doamne fereşte apare ceva, în orice minut ştim ce avem de făcut şi tot personalul este instruit în acest sens, inclusiv privind măsurile de izolare. Este o arie dedicată acestor pacienţi, cu circuite separate.

Adrian Streinu-Cercel
manager, Institutul „Matei-Balş” Bucureşti

La rândul lui, dr. Alexandru Rafila, consilier al ministrului sănătăţii, a anunţat că au fost revizuite porocedurile transmise către direcţiile de sănătate publică, ministerele cu reţele sanitare proprii şi Poliţia de Frontieră.

Persoanele care se întorc în România şi vin din ţări care ar putea să constituie sau chiar constituie surse ale acestei infecţii vor fi informate în scurt timp prin materiale tipărite la intrarea în ţară şi vor fi îndrumate, dacă este necesar, către sistemul medical. Tratamentul acestor pacienţi se va face exclusiv în spitale de boli infecţioase.

dr. Alexandru Rafila
consilier al ministrului sănătății

Potrivit lui Rafila, autorităţile analizează şi posibilitatea furnizării unor echipamente de protecţie suplimentare.

„De fapt, ISU (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă – n.r.) se ocupă de acest lucru, în legătură cu transportul sau transferul pacienţilor sau suspecţilor de boală”, a spus Rafila.

R.D.