sâmbătă, 11 iulie 2020 - 19:19

Mărțisoare dulci din biscuiți

Cât de cinic pare Guvernul în ochii unui jurist

„Rareori mi-a fost dat să văd o criză prin care a trecut România mai politizată decât criza COVID”, scrie pe Facebook avocatul Adrian Neacșu,...

Turcia a început pregătirile pentru a transforma muzeul Hagia Sofia în moschee

Autorităţile din Turcia au început sâmbătă inspecţiile la Hagia Sofia pentru pregătirile logistice de transformare a fostului muzeu în moschee compatibilă cu rugăciunile islamice,...

Conflict UE – Marea Britanie pe subiectul viitorului vaccin contra Covid-19

U.K. a confirmat vineri că nu va accepta invitația UE de a se alătura planului blocului de achiziție a vaccinurilor - așa cum a...

Belgrad: Străini arestați pentru implicarea în protestele violente împotriva restricțiilor pandemiei

Poliţia a arestat 71 de persoane, inclusiv un britanic şi un tunisian, după violenţele izbucnite vineri seară la o nouă manifestaţie la Belgrad împotriva...

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Ingrediente:

  • 150 gr făină,
  • 80 gr zahăr pudră,
  • 10 gr scorțișoară,
  • 5 gr praf de copt,
  • 1 ou,
  • 30 gr unt (86%),
  • sare.

Mod de preparare:

Cernem făina și o amestecăm cu praful de copt și cu scorțișoara.

Amestecăm untul, care a stat la temperatura camerei cel puțin o oră, cu zahărul pudră. Dacă folosiți un mixer de bucătărie, începeți la viteză mică. După ce zahărul s-a încorporat în unt, formând grămăjoare mici, se continuă la viteză mare până când se transformă într-o cremă. Nu amestecați prea mult, pentru că riscați să se taie.

biscuiti3

Peste crema de unt formată, adăugăm oul care a stat la temparatura camerei și amestecăm la viteză medie pentru 2-3 minute.

Urmează făina, care va fi adăugată puțin câte puțin, amestecând de această dată cu o spatulă sau cu lingura de lemn.

biscuiti2

Spre sfârșit putem renunța la spatulă și putem să încorporăm restul de făină folosind mâinile. Aluatul va fi gata când nu se va mai lipi de degete.

Se lasă la rece pentru 30 minute, apoi se poate modela după formele dorite.

biscuiti4

Coacem biscuiții în cuptorul încălzit la 165 grade, pentru 8-9 minute. Când marginile încep să se închidă la culoare, biscuiții vor fi gata. După coacere, se lasă să se răcească, apoi vor putea fi decorați cu ciocolată, royal icing sau cu pastă de zahăr.

biscuiti

O primăvară frumoasă!

Nicoleta Popa

Bulgaria se adâncește în propria criză „deep state” (Analiza Politico)

Cea mai profundă criză instituțională a Bulgariei în câțiva ani s-a aprins cu un incident suprarealist, marți, când un politician centrist a încercat să...

Teodorovici, despre Ciolacu: Obedient, vândut, captiv și parșiv

Fostul ministru al finanțelor, senatorul PSD Eugen Teodorovici, îl acuză pe liderul interimar al partidului, Marcel Ciolacu, că ar fi ”obedient și vândut”, iar...

Medici indignați de legea carantinei: „Nu suntem nici poliţişti, nici magistraţi să putem decide privarea de libertate” 

Cinci medici de renume din România au transmis o scrisoare în care condamnă noua lege privind carantinarea şi izolarea, aflată în Parlament pentru vot final....

Ion Cristoiu: PNL a instituit dictatura! PSD este doar un tigru de hârtie

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu afirmă că trăim una dintre cele mai mari ciudăţenii ale României postdecembriste: suntem conduşi de un partid, PNL, şi...

Orban vrea să închidă cluburile de noapte

Premierul Ludovic Orban a explicat că sunt mari probleme cu respectarea regulilor la terase, în benzinării, dar mai ales în cluburile de noapte. El...