13.9 C
București
luni, 10 mai 2021 - 23:51

Mărțisoare dulci din biscuiți

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Ingrediente:

  • 150 gr făină,
  • 80 gr zahăr pudră,
  • 10 gr scorțișoară,
  • 5 gr praf de copt,
  • 1 ou,
  • 30 gr unt (86%),
  • sare.

Mod de preparare:

Cernem făina și o amestecăm cu praful de copt și cu scorțișoara.

Amestecăm untul, care a stat la temperatura camerei cel puțin o oră, cu zahărul pudră. Dacă folosiți un mixer de bucătărie, începeți la viteză mică. După ce zahărul s-a încorporat în unt, formând grămăjoare mici, se continuă la viteză mare până când se transformă într-o cremă. Nu amestecați prea mult, pentru că riscați să se taie.

biscuiti3

Peste crema de unt formată, adăugăm oul care a stat la temparatura camerei și amestecăm la viteză medie pentru 2-3 minute.

Urmează făina, care va fi adăugată puțin câte puțin, amestecând de această dată cu o spatulă sau cu lingura de lemn.

biscuiti2

Spre sfârșit putem renunța la spatulă și putem să încorporăm restul de făină folosind mâinile. Aluatul va fi gata când nu se va mai lipi de degete.

Se lasă la rece pentru 30 minute, apoi se poate modela după formele dorite.

biscuiti4

Coacem biscuiții în cuptorul încălzit la 165 grade, pentru 8-9 minute. Când marginile încep să se închidă la culoare, biscuiții vor fi gata. După coacere, se lasă să se răcească, apoi vor putea fi decorați cu ciocolată, royal icing sau cu pastă de zahăr.

biscuiti

O primăvară frumoasă!

Nicoleta Popa