13 C
București
joi, 22 februarie 2024 - 19:00
No menu items!

Martin Schulz pledează pentru mai mult timp acordat Greciei şi Spaniei

spot_img

 

 Martin Schulz

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schultz, a declarat, după o întrevedere la Viena cu cancelarul austriac, Werner Faymann, că dorește acordarea unui interval mai mare de timp pentru Grecia și Spania pentru a-și atinge obiectivele de reducere a deficitului bugetar, subliniind că aceste țări ar avea mai degrabă nevoie „de un angajament faţă de euro, investiţii strategice, de luptă împotriva şomajului în rândul tinerilor şi … de speranţă”.

În ceea ce privește criticile responsabililor germani privind sprijinul acordat Greciei, Martin Schultz a replicatt că este în avantajul tuturor țărilor bogate din Uniunea Europeană ca Germania „să nu vadă prăbuşindu-se pieţele lor de export”.

În cadrul unei întruniri cu responsabili sindicali din Austria, preşedintele Parlamentului European a pledat pentru crearea în UE a unui buget exclusiv pentru ţările membre ale zonei euro. „Un buget special pentru cele 17 ţări ale zonei euro este de luat în calcul”, a afirmat acesta.

Totodată, social democratul Martin Schultz a salutat impunerea unei taxe pe tranzacţiile financiare în 11 ţări europene , deoarce ‘nu este totuşi posibil ca aceia care cel puţin împart vina pentru actuala criză să scape de responsabilităţile lor’.