21.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 16:19

Marian Oprișan, achitat definitiv

spot_img

Şeful Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a fost achitat, vineri, de magistrații Curții de Apel Cluj, care au respins apelul procurorilor DNA, în dosarul în care acesta a fost acuzat de abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals şi uz de fals. Sentinţa este definitivă.

Magistraţii Curţii de Apel Cluj urmau să pronunţe, pe 11 decembrie, la aproape zece ani de când Oprişan a fost trimis în judecată, sentinţa definitivă în procesul în care s-a judecat apelul DNA la decizia de achitare a şefului Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, dată de Judecătoria Cluj-Napoca. Pronunţarea sentinţei Curţii de Apel Cluj a fost însă amânată pentru 18 decembrie.

La începutul lunii iunie 2006, Marian Oprişan, vicepreşedinte PSD, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals şi uz de fals. Alături de el, în dosar au fost inculpaţi vicepreşedintele CJ Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu, directorul Direcţiei Economice, Ion Costeanu, directorul Direcţiei Tehnice, Liviu Rusu, fost şef Serviciu Drumuri şi Poduri din Direcţia Tehnică a Consiliului Judeţean.

Procurorii susţineau că o comisie de licitaţie de la Consiliul Judeţean, numită de Marian Oprişan, ar fi încredinţat lucrări de pietruire a unor drumuri comunale, în valoare de 1,9 milioane de dolari, viraţi de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului unor firme neeligibile.

Alte acuzaţii se refereau la achiziţia corpului de clădiri de la “Căprioara” şi la sumele cheltuite pentru întreţinerea unităţilor de protocol Vila “Rucăr” şi “Hanul dintre Vii”, situate în localităţile Soveja, respectiv Cîmpineanca, imobile pentru întreţinerea cărora Consiliul Judeţean ar fi alocat 5,2 miliarde de lei.